Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Διάγγελμα Μπάιντεν: Στο πλευρό του Ισραήλ, η Χαμάς είναι τρομοκράτες, έσφαξαν μωρά

Διάγγελμα για τον πόλεμο στο Ισραήλ έκανε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Ο Αμερικανός Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ είναι στο πλευρό του Ισραήλ.

Ο Τζο Μπάιντεν περιέγραψε την επίθεση της Χαμάς ως «πράξη απόλυτου κακού», ενώ τη χαρακτήρισε «αιμοδιψή τρομοκρατική οργάνωση», λέγοντας ότι τα όσα έκανε, θυμίζουν τις χειρότερες φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος.

Ακόμα, ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε την καταδίκη του για το ότι «σφαγιάστηκαν περισσότεροι από 1.000 άμαχοι. Ανάμεσά τους τουλάχιστον 14 Αμερικανοί πολίτες».

«Η Χαμάς δεν υποστηρίζει τον παλαιστινιακό λαό», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «χρησιμοποιούσαν τον παλαιστινιακό λαό ως ανθρώπινες ασπίδες». «Δυστυχώς για τον εβραϊκό λαό, δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό», συνέχισε και συμπλήρωσε ότι όσα γίνονται στη Μέση Ανατολή, «φέρνουν στην επιφάνεια οδυνηρές αναμνήσεις» του αντισημιτισμού κατά τον περασμένο αιώνα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μοιράστηκε παραδείγματα από μερικές από τις φρικτές ιστορίες που έρχονται από την περιοχή, λέγοντας: «Γονείς σφαγιάστηκαν, χρησιμοποιώντας το σώμα τους για να προστατεύσουν τα παιδιά τους… Μωρά σκοτώθηκαν... Γυναίκες βιάστηκαν και της περιέφεραν ως τρόπαια».

«Στεκόμαστε με το Ισραήλ, στεκόμαστε στο Ισραήλ», υπογράμμισε ο Τζο Μπάιντεν και υποστήριξε ότι θα έχει ό,τι χρειάζεται για να απαντήσει στην επίθεση.

Στο μεταξύ, οικογένειες Αμερικανών πολιτών που ίσως κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας ζήτησαν την Τρίτη από την κυβέρνηση του προέδρου Μπάιντεν να τους βοηθήσει, ώστε να επιστρέψουν οι δικοί τους άνθρωποι στα σπίτια τους σώοι και ασφαλείς.

Περίπου 150 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί αλλοδαποί και άλλοι που έχουν διπλή υπηκοότητα, απήχθησαν από τη Χαμάς στην επίθεση που εξαπέλυσε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου 7 Οκτωβρίου.

Η Αντριέν Νέτα, 66 ετών, αγνοείται μετά την επίθεση στο κιμπούτς Μπεερί, στο νότιο Ισραήλ, όπου σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι.

Τα παιδιά της μιλούσαν στο τηλέφωνο μαζί της «όταν οι τρομοκράτες εισέβαλαν στο σπίτι της», είπε ο 42χρονος γιος της, ο Ναχάρ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Τελ Αβίβ μαζί με συγγενείς άλλων τεσσάρων Αμερικανών πολιτών.

«Αυτή ήταν η τελευταία επικοινωνία που είχαμε», πρόσθεσε.

«Η αμερικανική κυβέρνηση, ο Πρόεδρος Μπάιντεν και ο υπουργός Εξωτερικών (Άντονι) Μπλίνκεν (…) έχουν την ευθύνη να φέρουν τους Αμερικανούς πολίτες σώους και ασφαλείς στη χώρα τους», τόνισε ο Ναχάρ.

Ο Τζόναθαν Ντέκελ-Τσεν, 48 ετών, ο γιος του οποίου αγνοείται επίσης από το Σάββατο, είπε ότι «οι ΗΠΑ (…) πρέπει πάντα να είναι με το μέρος του καλού». «Η Χαμάς είναι το κακό. Αυτό το πράγμα του οποίου γίναμε μάρτυρες, αυτού του είδους η κτηνωδία, αυτή η απανθρωπιά, πρέπει να σταματήσει» είπε ο Ντέκελ-Τσεν, ο οποίος έχει διπλή, ισραηλινή και αμερικανική υπηκοότητα.

Αμερικανοί δημόσιοι λειτουργοί επικοινώνησαν με ορισμένους από τους συγγενείς των θυμάτων, όμως δεν τους έδωσαν παρά ελάχιστες πληροφορίες ή και καμία. Οι ισραηλινές αρχές «δεν έχουν κάνει καμία ανακοίνωση», είπε ο Ναχάρ Νέτα.

Ο Ρούμπι Τσεν είπε στους δημοσιογράφους ότι οι πληροφορίες που διαθέτει για την τύχη του γιου του, του Ιτάι, δείχνουν ότι είναι «αιχμάλωτος πολέμου».

«Οι ΗΠΑ διαθέτουν πολλούς πόρους. Ζητάμε, εξ ονόματος της οικογένειάς μου (…) να κάνουν ό,τι μπορούν για να τελειώσει αυτό το πράγμα το συντομότερο δυνατόν, ώστε να ξαναγίνουμε οικογένεια», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Απριλίου

Γεγονότα 1686: Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα 1788: Το Μέριλαντ γίνεται η έβδομη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών 1789: ...

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Φόρτωση άρθρων...