Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Νετανιάχου σε Μπάιντεν: «Το Κατάρ να ζητήσει από τη Χαμάς να απελευθερώσει περισσότερους ομήρους»

Πλανήτης

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Κατά τη συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, το βράδυ της Πέμπτης, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τηλεφώνησε στον Αμερικανό Πρόεδρο των ΗΠΑ και τον προέτρεψε να πιέσει τον Εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι να διευρυνθεί ο αριθμός των ομήρων που θα συμπεριληφθούν στη συμφωνία που διαπραγματεύεται η Ντόχα μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12.

Ο επικεφαλής της Μοσάντ Ντέιβιντ Μπαρνέα είναι ήδη σε επαφή με το Κατάρ, αλλά ο Νετανιάχου ήθελε να αυξήσει την πίεση από τη δική του πλευρά, ανέφερε το ρεπορτάζ.

Καθώς οι προηγούμενες προτάσεις συμφωνίας για τους ομήρους περιελάμβαναν τον διαχωρισμό των γονιών από τα  παιδιά τους που απήχθησαν και κρατούνται στη Γάζα, το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενημέρωσε τους διαμεσολαβητές πως σε ουδεμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούν οι γονείς να χωρίζονται από τα παιδιά τους.

Ενώ διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία συνεχίζουν να δημοσιεύουν αναφορές που υποστηρίζουν ότι οι συμφωνίες για την απελευθέρωση διαφόρων αριθμών ομήρων βρίσκονται σε εξέλιξη, καμία από αυτές δεν έχει υλοποιηθεί και το Ισραήλ συνεχίζει να προτρέπει την κοινή γνώμη της χώρας να μη βασίζεται σε τέτοιες φήμες.

Σύμφωνα με το Channel 12, ακόμα και αν οριστικοποιηθούν οι προτάσεις για τη συμφωνία, μπορεί να χρειαστούν ώρες ή και μέρες για να υπάρξει απάντηση από τους ηγέτες της Χαμάς στη Γάζα, οι οποίοι είναι αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις στην τρομοκρατική οργάνωση και βρίσκονται σήμερα βαθιά κάτω από το έδαφος και έτσι έχουν περιορισμένη επικοινωνία με τον έξω κόσμο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...