Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Ο Μπάιντεν επιστρέφει εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον μετά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Πλανήτης

Στο αμερικανικό κυβερνητικό επιτελείο αποτυπώνεται τις τελευταίες ώρες το επικίνδυνα οξυμένο κλίμα στη Μέση Ανατολή μετά την κατάληψη του ισραηλινού πλοίου από τους Φρουρούς της Επανάστασης κι ενώ τα βλέμματα τςη διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένα σε μια αναμενόμενη, ευρείας κλίμακας επίθεση της Τεχεράνης στο Ισραήλ. 

Όπως έχει γίνει γνωστό από τα διεθνή ΜΜΕ, που επικαλούνται την τελευταία ενημέρωση του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός πρόεδρος διακόπτει ταξίδι του, αυτό το Σαββατοκύριακο, για να συνεδριάσει με την ομάδα ασφαλείας του.

Ειδικότερα, ο Μπάιντεν θα επιστρέψει στην Ουάσινγκτον από το Ντελαγουέρ όπου βρισκόταν. 

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόδρος των ΗΠΑ θα έχει εντατικές συνομιλίες με τους αξιωματούχους του για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Η ισραηλινή θέση 

Λίγες ώρες μετά το ρεσάλτο, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ισραελ Κατζ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση να περιλάβει στον κατάλογο των «τρομοκρατικών οργανώσεων» του Φρουρούς της Επανάστασης, τον ιδεολογικό στρατό της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, οι οποίοι κατέλαβαν νωρίτερα σήμερα φορτηγό πλοίο στον Κόλπο.

«Καλώ την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον ελεύθερο κόσμο να κηρύξει αμέσως το σώμα των Φρουρών της Επανάστασης τρομοκρατική οργάνωση και να επιβάλει άμεσα κυρώσεις στο Ιράν», έγραψε ο ισραηλινός υπουργός στον λογαριασμό του στο Χ, χαρακτηρίζοντας «εγκληματικό» το ιρανικό καθεστώς.

Νωρίτερα, ο Ισραελ Κατζ είχε κατηγορήσει την Τεχεράνη για πειρατεία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις κεντρικές πολιτείες– Τουλάχιστον 5 νεκροί (Photos)

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ορισμένων από τους δεκάδες ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις μεγάλες πεδιάδες των κεντρικών πολιτειών των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν την ...

Φόρτωση άρθρων...