Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Πρώην υπουργός Άμυνας πιάστηκε με 1 εκατ. δολάρια κρυμμένα στον καναπέ (Video)

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για διαφθορά ανώτερων αξιωματούχων στην Ουκρανία σε καιρό πολέμου, που συνοδεύονται από βίντεο με έναν καναπέ γεμάτο χαρτονομίσματα συνολικής αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Άμυνας.

Γεμάτο δεσμίδες δολάρια, ευρώ και γρίβνα ήταν το μπαουλοντίβανο του πρώην υφυπουργού Άμυνας, Ολεξάντρο Μιρονιούκ.

Σύμφωνα με ουκρανικά Μέσα Ενημέρωσης, το βίντεο που ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα είναι από έρευνα που έγινε τον περασμένο Αύγουστο. Ο υπουργός υποστήριξε ότι είχε δανειστεί τα χρήματα από μια 86χρονη γυναίκα από το Χάρκοβο, κάτι που αποδέχθηκε τελικά το δικαστήριο και του επέστρεψε όλο το ποσό, 1 εκατομμύριο δολάρια.

Παράλληλα, γίνονται έρευνες για υπερτιμολογημένα σιτηρέσια και εξοπλισμό του ουκρανικού στρατού, φοροαπάτες κλπ, ενώ φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη και ένα ξεκαθάρισμα πολιτικών λογαριασμών.

Πάντως, η Κυβέρνηση Ζελένσκι λέει ότι είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει τη διαφθορά και ζητά από την ευρωπαϊκή ηγεσία που επισκέπτεται το Κίεβο να ενταχθεί η χώρα του στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε δυο χρόνια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 20 Απριλίου

Γεγονότα 1303: Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Σαπιέντσα Ρώμης από τον Πάπα Βονιφάτιο Η΄. 1534: Ο Ζακ Καρτιέ ξεκινά το ταξίδι του προς τη σημερινή ανατολική ακτή του Καναδά, τη Νέα...

Η Βόρεια Κορέα έκανε πυραυλική δοκιμή Κρουζ και δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου αντιαεροπορικού πυραύλου

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε χθες Παρασκευή σε δοκιμή κεφαλής πυραύλου Κρουζ και σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου αντιαεροπορικού πυραύλου, όπως μεταδίδει σήμερα το βορειοκορεατικό π...

Φόρτωση άρθρων...