Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς δολοφόνησε Βρετανίδα με τις δύο έφηβες κόρες της

Πλανήτης

Η οικογένεια της Βρετανίδας Νόιγια Σαράμπι ανέφερε ότι δολοφονήθηκε κατά την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, μαζί με την αδελφή και τη μητέρα της.

Η 16χρονη Νόιγια (δεξιά στη φωτογραφία) και η 13χρονη Γιαχέλ εξαφανίστηκαν μετά την επίθεση της Χαμάς στο κιμπούτς Μπε’ερί στο νότιο Ισραήλ. Μαζί τους δολοφονήθηκε και η βρετανικής καταγωγής μητέρας τους Λιάν.

Ο θάνατος της Γιαχέλ είχε γίνει γνωστός την περασμένη εβδομάδα.

Η οικογένειά της δήλωσε στο BBC ότι η σορός της κοπέλας έχει ταυτοποιηθεί και επίσημα.

Οι αδελφές ήταν αγνοούμενες από τη σφαγή στο κιμπούτς στις 7 Οκτωβρίου. Ο πατέρας των κοριτσιών, Έλι, εξακολουθεί να αγνοείται ενώ και άλλοι συγγενείς της οικογένειας έχουν απαχθεί.

Η 48χρονη Λιάν είχε μεταβεί σε κιμπούτς εθελοντικά όταν ήταν 19 ετών και από τότε ζούσε εκεί μόνιμα.

Στα τελευταία μηνύματα που είχε προλάβει να ανταλλάξει με συγγενείς της η Λιάν είχε πει ότι άκουγε πυροβολισμούς και φωνές στα αραβικά σε μικρή απόσταση. Αν και δεν ήταν η πρώτη φορά που βίωνε μια τέτοια κατάσταση, η Λιάν έλεγε σε συγγενείς της ότι «αυτή τη φορά είναι το κάτι άλλο».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 10 Μαΐου

Γεγονότα 70: Πολιορκία της Ιερουσαλήμ από τον Τίτους, γιο του Ρωμαίου Αυτοκράτορα, Βεσπασιανού 1497: Ο Αμέρικος Βεσπούκιος φέρεται να σαπλάρει από την πόλη της Ισπανίας, Καντ...

Φον ντερ Λάιεν: Δεν θέλουμε να έχουμε να κάνουμε με τους αντιπροσώπους του Πούτιν

«Οι εξτρεμιστές της Δεξιάς και οι εξτρεμιστές της Αριστεράς δεν είναι εταίροι μας και είμαστε πολύ ξεκάθαροι ότι δεν θέλουμε να έχουμε να κάνουμε καθόλου με τους αντιπροσώπους του ...

Φόρτωση άρθρων...