Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Β. Ζελένσκι: Αναμένεται νέα ρωσική επίθεση – Έχουν σκοτωθεί 31.000 Ουκρανοί στρατιώτες

Πλανήτης

Για πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου με τη Ρωσία εδώ και δύο χρόνια, η Ουκρανία αναφέρθηκε και επίσημα στον αριθμό των στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου, παραδοχή που έγινε δια στόματος του προέδρου Ζελένσκι. Οι ρωσικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν άλλη μία επίθεση κατά της Ουκρανίας στο τέλος του Μαΐου ή το καλοκαίρι, προειδοποίησε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου έχουν σκοτωθεί 31.000 Ουκρανοί στρατιώτες είπε σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή ο Ζελένσκι που πρόσθεσε ότι δεν θα δώσει τον αριθμό των τραυματιών, γιατί αυτό θα βοηθούσε τον ρωσικό στρατιωτικό σχεδιασμό. «Όχι 300.000 ή 150.000 ή ό,τι άλλο λέει ο Πούτιν και ο κύκλος των ψεύτων του. Κάθε μία από αυτές τις απώλειες είναι όμως μια μεγάλη απώλεια για εμάς», είπε. Η Ουκρανία έχει σαφές σχέδιο αντεπίθεσης κατά των ρωσικών δυνάμεων είπε προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει λεπτομέρειες, ενώ συνέδεσε τις πρόσφατες αλλαγές στην ηγεσία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων με το νέο σχέδιο δράσης στα πεδία των μαχών.

«Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε αποκαλύψει προηγουμένως ότι η Ρωσία κατάφερε να βάλει χέρι στα σχέδια της ουκρανικής αντεπίθεσης του 2023 πριν καν αυτή αρχίσει και, κατά συνέπεια, η αποτυχία αυτή κατάφερε σκληρό πλήγμα στην Ουκρανία.

«Τα σχέδια της αντεπίθεσής μας βρίσκονταν στο τραπέζι του Κρεμλίνου πριν ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις μας», είπε ο ουκρανός πρόεδρος.

Η ουκρανική προεδρία επιβεβαίωσε ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε όντως λόγο για διαρροή πληροφοριών.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας γνωστοποίησε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν παραλάβει παρά το 30% του ενός εκατομμυρίου τεμαχίων σε πυρομαχικά που έχει υποσχεθεί να στείλει η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι προειδοποίησε επίσης ότι η Ουκρανία έχει φθάσει στο δυσκολότερο σημείο ως προς την διατήρηση της ενότητας που είναι κρίσιμη για την πολεμική προσπάθεια κατά της Ρωσίας.

«Τώρα είναι το πιο δύσκολο σημείο για την ενότητά μας και, αν διαλυθούμε, από έξω και, Θεός φυλάξοι, από μέσα, τότε θα βρεθούμε στην πιο αδύναμη στιγμή. Δεν έχει συμβεί ακόμη», είπε

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 26 Απριλίου

Γεγονότα 1336 - Ο Πετράρχης ανεβαίνει στο όρος Βαντού. 1478 - Οι Πάτσι επιτίθενται κατά του Λαυρέντιου των Μεδίκων και σκοτώνουν τον αδελφό του, Τζουλιάνο των Μεδίκων, κατά τ...

Φόρτωση άρθρων...