Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Βέλγιο: Τέλος στις μάσκες και στο υγειονομικό πάσο σε εστίαση και χώρους θεάματος

Πλανήτης

Το τέλος της γενικής χρήσης μάσκας σε δημόσιους και κλειστούς χώρους ισχύει από σήμερα, Δευτέρα, σε όλο το Βέλγιο, καθώς επίσης και η κατάργηση του υγειονομικού πάσου στην εστίαση και στους χώρους θεάματος.

Την περασμένη Παρασκευή 4 Μαρτίου, η αρμόδια Επιτροπή του Βελγίου που αξιολογεί την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και ειδικότερα στα νοσοκομεία, έκρινε ότι βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο και ως εκ τούτου οι περιορισμοί πρέπει να αρθούν.

Ως εκ τούτου, από σήμερα η μάσκα καταργείται σε όλους τους δημόσιους και κλειστούς χώρους καθώς και στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Επίσης, το υγειονομικό πάσο και ο κωδικός QR δεν θα είναι πλέον απαραίτητοι για την πρόσβαση στους δημόσιους χώρους (εστιατόρια, μουσεία, κινηματογράφους κτλ.).

Ωστόσο, η χρήση μάσκας θα εξακολουθεί να απαιτείται στα δημόσια μέσα μεταφοράς και στα νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Deutsche Welle: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλ...

Καζακστάν: Πρώην υπουργός σκότωσε στο ξύλο τη γυναίκα του μέσα σε εστιατόριο (βίντεο)

Φρίκη προκαλεί βίντεο που καταγράφει τη φριχτή δολοφονία της συζύγου πρώην υπουργού στο Καζακστάν από τα ίδια του τα χέρια. Η δολοφονία καταγράφεται καρέ καρέ σε ένα σοκαριστικό...

Φόρτωση άρθρων...