Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ζαχάροβα: «Η Ρωσία έτοιμη να διεξαγάγει συνομιλίες με την Ουκρανία»

Πλανήτης

«Η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και εξακολουθεί να είναι έτοιμη λαμβάνοντας υπόψη τη νέα πραγματικότητα», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

«Είμαστε ακόμη ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις. Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να τις έχουμε. Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε, φυσικά, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικότητες που αναδεικνύονται αυτή τη στιγμή», ανέφερε η Μαρία Ζαχάροβα, σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Επίσης, η Ζαχάροβα επέκρινε το Βερολίνο για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία αντί να ωθήσει το Κίεβο προς τις διαπραγματεύσεις.

«Αντί να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στο καθεστώς του Κιέβου, η γερμανική πλευρά, αντίθετα με τους δικούς της νόμους και κανονισμούς που απαγορεύουν την εξαγωγή φονικών όπλων σε περιοχές κρίσης και ζώνες ένοπλων συγκρούσεων, συνεχίζει να ενισχύει τη στρατιωτική δύναμη του καθεστώτος του Κιέβου με διάφορα οπλικά συστήματα, ενθαρρύνοντάς την έτσι να συνεχίσει τις εχθροπραξίες με κάθε κόστος», πρόσθεσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Ακόμα, η Ζαχάροβα ανέφερε ότι μια «στρατιωτική σύγκρουση στα Βαλκάνια θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες» αναφερόμενη στη διένεξη Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου και στο γεγονός, όπως είπε, ότι «η Σερβία αναγκάστηκε πρόσφατα να κρατήσει τις ένοπλες δυνάμεις σε εγρήγορση μετά από τις ενέργειες των αρχών του Κοσσυφοπεδίου».

«Υποστηρίζουμε ολόψυχα τη δέσμευση του Βελιγραδίου για εξεύρεση ειρηνικής λύσης στο πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου, με βάση το διεθνές δίκαιο και το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Γνωρίζουμε εκ πείρας ότι μια στρατιωτική σύγκρουση στα Βαλκάνια θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες, γι' αυτό πιστεύουμε ότι το καθήκον της διπλωματίας είναι να παρέχει αποτελεσματική βοήθεια για την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης», είπε η Ρωσίδα .

Η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η Δύση, η οποία είναι υπεύθυνη για την κρίση, δεν αναλαμβάνει δράση για την επίλυση της σύγκρουσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δε θα δεχθώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι ...

Ντόναλντ Τραμπ: Παρενέβη «στον αέρα» του FOX και εκθείασε την αστυνομία για την εκκένωση στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD) εκθείασε ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, για την απομάκρυνση φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών από κτίριο του Πανεπιστημ...

Φόρτωση άρθρων...