Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ε.Ε. για το πακέτο στήριξης ύψους 18 δισ. το 2023»

«Ευγνώμων» προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την οικονομική βοήθεια, ύψους 18 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2023, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ουκρανός Πρόεδρος ανέφερε: «Ευχαριστώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Πρόεδρο Φον Ντερ Λάιεν για την ανακοίνωση ενός πακέτου οικονομικής στήριξης ύψους 18 δισεκατομμυρίων για το 2023. Αυτό δείχνει πραγματική αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μαζί αντιστεκόμαστε στην επιθετικότητα της Ρωσίας, μαζί θα ξαναχτίσουμε την Ουκρανία, μαζί θα είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε δική της ανάρτηση ανακοίνωσε το πακέτο ύψους 18 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα εκταμιεύσει σταδιακά η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2023, προκειμένου να βοηθήσει την Ουκρανία να ανακάμψει, τόσο σε επίπεδο θεσμών όσο και υποδομών.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο προξενείο του Ιράν (Videos)

Στη σύλληψη του άνδρα που απειλούσε να ανατιναχθεί στο Παρίσι προχώρησαν οι γαλλικές Αρχές. Ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή, ενώ είχε διακοπεί η ...

Φόρτωση άρθρων...