Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Στόλτενμπεργκ: «Ο Πούτιν υποτίμησε το ΝΑΤΟ και τους Ουκρανούς»

Αιχμές κατά του του κατά του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, άφησε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε αρκετά τεράστια λάθη όταν εισέβαλε, συμπεριλαμβανομένης της υποτίμησης της ικανότητας του ΝΑΤΟ να υποστηρίξει την Ουκρανία», δήλωσε ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, στην Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο Πρόεδρος Πούτιν έκανε πολλά τεράστια λάθη όταν εισέβαλε στην Ουκρανία, στρατηγικά λάθη», ανέφερε ο αρχηγός του ΝΑΤΟ στα Μέσα Ενημέρωσης έξω από την Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ σε μια επίσκεψη στη Βρετανία.

«Το ένα ήταν να υποτιμήσει τους Ουκρανούς - το θάρρος τους, την αφοσίωση τους να πολεμήσουν και να προστατεύσουν τη χώρα τους.

«Το άλλο λάθος που έκανε ήταν να υποτιμήσει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, τους εταίρους, ως προς την ικανότητά μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία.

«Αυτό που έχουμε δει είναι ότι οι σύμμαχοι και οι εταίροι του ΝΑΤΟ έχουν παράσχει άνευ προηγουμένου υποστήριξη στην Ουκρανία. Και αυτό που βλέπουμε όταν κοιτάμε τις δημοσκοπήσεις, τα πολιτικά μηνύματα από διάφορες συμμαχικές χώρες του ΝΑΤΟ, είναι ότι είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να παρέχουμε υποστήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί».

Ακόμα, τόνισε δε ότι υπάρχουν «πάντα κάποιες φωνές που έχουν διαφορετική άποψη», αλλά το «σαφές μήνυμα» από την πλειοψηφία είναι ότι «θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία».

«Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε πώς οι γενναίες ουκρανικές δυνάμεις είναι σε θέση να απελευθερώσουν περισσότερα ουκρανικά εδάφη. Οι νίκες, τα κέρδη που κάνουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανήκουν στους γενναίους, θαρραλέους Ουκρανούς στρατιώτες, αλλά φυσικά η υποστήριξη που λαμβάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο, από συμμάχους και εταίρους του ΝΑΤΟ είναι επίσης απαραίτητη», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο Ρίσι Σούνακ και ο Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισαν τη σημασία της συνέχισης της υποστήριξης της Ουκρανίας

«Ο Στόλτενμπεργκ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία, την οποία ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει υπό την ηγεσία του για όσο χρειαστεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ σε δήλωση.

Νωρίτερα, ο Στόλτενμπεργκ συναντήθηκε και με τον υπουργό Άμυνας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας, για να παρακολουθήσει την εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων στη νοτιοανατολική Αγγλία, καθώς η Βρετανία ανακοίνωσε την παράδοση επιπλέον 12.000 ειδικών υπνόσακων για ακραίο κρύο καιρό για την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυστραλία: Χειροπέδες σε πέντε εφήβους συνεργάτες του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ

Συνελήφθησαν πέντε έφηβοι ηλικίας 14 έως 17 ετών από την αστυνομία της Αυστραλίας μετά από μεγάλη επιχείρηση σε περιοχή του Σίδνεϊ σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τη...

Νέα πρόκληση: Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για ασκήσεις με πυρά «στην καρδιά» του Βορείου Αιγαίου

Λίγη ώρα αφότου ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Ελλάδα, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για αεροναυτικές ασκήσεις σε «απόσταση αν...

Φόρτωση άρθρων...