Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Το γαλάζιο πλεονέκτημα στο πεδίο της εφαρμοσμένης πολιτικής - Μονόδρομος η πόλωση για το ΣΥΡΙΖΑ

Έμειναν μόλις δύο μήνες προτού οι πολίτες προσέλθουν στις κάλπες για να αποφασίσουν για την επόμενη Κυβέρνηση. Οι στρατηγικές των κομμάτων έχουν πλέον αποκαλυφθεί και όσο περνούν οι μέρες, τόσο η προεκλογική αντιπαράθεση φουντώνει.  

Στην Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τη γραμμή του σκληρού ροκ, βάζοντας στην πρώτη γραμμή του προεκλογικού τους αφηγήματος τη σκανδαλολογία και τα θέματα που ακουμπούν στο μαλακό υπογάστριο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Μ’ αυτό τον τρόπο εκτιμούν ότι θα συσπειρώσουν την Αριστερά, δυσαρεστημένους πολίτες, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσουν ένα ανάχωμα στους κεντροαριστερούς, προκειμένου να μην μετακινηθούν προς τη Νέα Δημοκρατία.

Πως αντιδρά όμως το κυβερνών κόμμα στο κλίμα ακραίας πόλωσης; Μπορεί κάποια επιμέρους στελέχη να πέφτουν στην παγίδα, που τους έχουν στήσει τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά σε γενικές γραμμές στα ανώτερα κομματικά επίπεδα επενδύουν περισσότερο σε ένα θετικό αφήγημα και στην υπεράσπιση, αλλά και την εκτεταμένη προβολή των πεπραγμένων της τετραετίας 2019-2023. Παρά τα λάθη και τις παραλείψεις, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη πέτυχε σε κρίσιμους τομείς πολιτικής να αφήσει θετικό πρόσημο, όπως στον τουρισμό, στην ψηφιακή σύγκλιση, στην εξωτερική πολιτική και άλλου.

Συνεπώς έχει κάθε λόγο να τονίζει τα αποτελέσματα αυτά, αλλά και να κάνει τη σύγκριση με τα αντίστοιχα της περιόδου Τσίπρα-Καμμένου. Από τη στιγμή που προηγείται στις μετρήσεις με μια ασφαλή διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να εμπλέκεται διαρκώς σε ανούσιες κοκορομαχίες. Οι πολίτες θέλουν λύσεις στα προβλήματα τους και η παρούσα συγκυρία επιβάλλει ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των πολυάριθμων προκλήσεων της καθημερινότητας. Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα θέμα και η απάντηση πρέπει είναι ολιστική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πείσει μέχρι στιγμής για την εναλλακτική του πρόταση και από ότι φαίνεται ακολουθεί μια παλιά παραδοσιακή συνταγή: του ώριμου φρούτου. Η συζήτηση σε επίπεδο προγραμμάτων περνά για εκείνους σε δεύτερη μοίρα και πλέον τον πρώτο λόγο έχει η αποδόμηση Μητσοτάκη. Αν το σχέδιο αυτό είναι το κατάλληλο, θα φανεί στο χειροκρότημα ή καλύτερα το βράδυ των εθνικών εκλογών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πενήντα χρόνια μετά...

Η κατάρρευση της εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς, αναπόφευκτα οδηγεί και στο τέλος της δημοκρατίας

Στον δρόμο για τις Ευρωεκλογές - Οι κινήσεις των τελευταίων ημερών και τα διλήμματα

«Πέντε πάνω, πέντε κάτω» η Κυβέρνηση «θα τα βρει» έως την 9η Ιουνίου, οι κινήσεις των τελευταίων ημερών και τα διλήμματα που τέθηκαν με προεξάρχον την «σταθερότητα» στην οποία ομνύ...

Φόρτωση άρθρων...