Πέμπτη
07 Δεκεμβρίου 2023

Ανδρουλάκης: «Η τραγωδία στα Τέμπη ανέδειξε την αδυναμία της πολιτείας να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών»

«Η ανείπωτη πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη ανέδειξε την αδυναμία της πολιτείας να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το προεδρείο της Ευρω-ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) θα συνεδριάσει στην Αθήνα το διήμερο 9-10 Μαρτίου.

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνεδρίαση του προεδρείου της Ευρω-ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για την κοινωνική κατοικία, την προστασία της πρώτης κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών και την εργασιακή επισφάλεια των νέων στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 9:00 οι ευρωβουλευτές θα ξεναγηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης και θα ενημερωθούν για το διαχρονικό αίτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. Ακολούθως θα λάβει χώρα κλειστή συνεδρίαση του Προεδρείου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα με προσκεκλημένους ομιλητές τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθώς και τους δημοσιογράφους Τάσο Τέλλογλου και Γιάννη Σουλιώτη.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα, η συμπεριληπτικότητα και η ενεργειακή φτώχεια θα απασχολήσουν επίσης τις παράλληλες συνεδριάσεις των ευρωβουλευτών.

Η επικεφαλής των S&D, Iράτσε Γκαρθία, αναφέρθηκε στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον ελληνικό λαό και σε όλους εκείνους που θρηνούν για τους συγγενείς τους. «Αυτό το ατύχημα δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ και πρέπει όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε να συμβεί ξανά στο μέλλον κάτι παρόμοιο», δήλωσε.

Επίσης, η Iράτσε Γκαρθία ανέφερε πως «εμείς οι Σοσιαλιστές και οι Δημοκράτες ερχόμαστε στην Αθήνα για να στηρίξουμε το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής στις προσπάθειές του να προωθήσει την κοινή μας ευρωπαϊκή ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει τη μεταρρύθμιση της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να μην υπάρξουν ποτέ ξανά τρόικες. Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας για τους νέους ανθρώπους, ώστε να μη χρειάζεται να μεταναστεύσουν, θέλουμε να εξασφαλίσουμε οικονομικά προσιτή στέγαση και θέλουμε επίσης να προστατεύσουμε τη δημοκρατία από κάθε αυταρχικό νόμο που μπορεί να υπονομεύσει την ελευθερία του Τύπου ή το κράτος δικαίου, όπως είδαμε με τη σημερινή κυβέρνηση. 

Είναι καιρός για αλλαγή στην Ελλάδα και θέλουμε να αναδείξουμε πώς είναι μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση».

«Οφείλουμε στη νέα γενιά ένα καλύτερο μέλλον»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δήλωσε πως «η συνεδρίαση μας διεξάγεται στη βαριά σκιά της ανείπωτης πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη και ανέδειξε την αδυναμία της πολιτείας να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών.

Κατά τις εργασίες μας θα συζητήσουμε για τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία όπως η εργασιακή επισφάλεια των νέων, η ενεργειακή φτώχια, η λειτουργία του κράτους δικαίου, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών και η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους στέγασης.

Οφείλουμε στη νέα γενιά ένα καλύτερο μέλλον με ένα κράτος που σέβεται τον πολίτη και εξασφαλίζει βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη οικονομική ανάπτυξη».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αντίστροφη μέτρηση για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα – Tα μηνύματα για τα Ελληνοτουρκικά

Σύντομη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τρία αεροσκάφη, τρία δικά του αυτοκίνητα και πολυπληθής συνο...

Φόρτωση άρθρων...