Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Ανδρουλάκης: «Οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι εμπόδιο στην αλαζονεία των ισχυρών»

Θετικός στο ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. «Οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι εμπόδιο στην αλαζονεία των ισχυρών», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Ακόμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών, στα προβλήματα του σιδηροδρόμου. «Τραβήχτηκε η κουρτίνα από το λεγόμενο «επιτελικό κράτος» και αποδείχθηκε ότι είναι μια από τα ίδια», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και τον δημοσιογράφο Στέφανο Διαμαντόπουλο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε σε χθεσινά δημοσιεύματα σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί μια σύμβαση που έχει υπογραφεί το 2014 και  η ανάδοχη κοινοπραξία υποστήριζε πως ό,τι κι αν συμβεί, σε δύο χρόνια θα έχουμε τηλεματική, μετά από εννιά χρόνια να μην έχει ολοκληρωθεί. Να έχει φτάσει από τα 41 εκατομμύρια ευρώ στα 54 εκατομμύρια ευρώ και όλοι αυτοί οι κύριοι να είναι στις θέσεις τους. Να μην έχει κινηθεί ο εισαγγελέας, όταν η Αρχή Διαφάνειας επισημαίνει κάτι τέτοιο».

«Και ποιος παράνομα επέτρεψε να γίνει μετάταξη προσώπου, που υπερέβαινε το ηλικιακό όριο των 48 ετών, όπως ορίζει ο νόμος, κύριε Βορίδη που κάνετε λόγο για νόμιμη μετάταξη;» διερωτήθηκε, για να προσθέσει: «Ο νόμος θέτει τα 48 έτη. Ο συγκεκριμένος σταθμάρχης ήταν πολύ μεγαλύτερος. Κάποιοι θέλουν ένα κράτος - λάφυρο. Να κάνουν τα ρουσφετάκια τους, να δίνουν σε φιλικές εταιρείες τα έργα, να μην ελέγχει κανείς – κανέναν, ατιμωρησία και όταν γίνει κάτι τραγικό που τους φθείρει πολιτικά, πετούν κι ένα επικοινωνιακό ‘’συγγνώμη’’. Και ποια είναι η επόμενη ημέρα; Δεν δέχθηκα τη συγγνώμη του κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές; Ποια είναι η επόμενη ημέρα; Μάθαμε ποιος μου έστειλε το μήνυμα; Μάθαμε ποια εταιρεία ήταν πίσω από τις παγιδεύσεις;», ανάφερε o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

«Τι έκανε η Ρυθμιστή Αρχή Σιδηροδρόμων; Έχει αποτύχει παταγωδώς. Πρέπει να ζητηθούν ευθύνες. Και στους Ιταλούς», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επισημαίνοντας ότι έχει αποτύχει αυτή η ιδιωτικοποίηση. «Πρέπει να φύγει και να μπει στρατηγικός επενδυτής που θα αξιολογείται για την επένδυση» είπε. 

«Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στη χώρα, είναι να έχουμε δυστυχώς κυβερνώντες οι οποίοι δεν θέλουν να αλλάξουν τη χώρα. Δεν θέλουν να φτιάξουν ένα κράτος αξιοκρατίας και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, διότι πολύ απλά δεν θέλουν να αλλάξουν νοοτροπία και αντίληψη για την πολιτική. Αν θεωρήσουμε ότι το χθες είναι η αναξιοκρατία, το ρουσφέτι και η ατιμωρησία, τί απ’ όλα αυτά δεν αντιμετωπίζει σήμερα ο πολίτης; Ο πολίτης, δυστυχώς, βλέπει ότι μετά το μνημόνιο που οδήγησε χιλιάδες ελληνόπουλα στο εξωτερικό και επέφερε τεράστιες ανισότητες, χαμένες ευκαιρίες και φτωχοποίηση μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού, κάποιοι συνεχίζουν τις ίδιες πρακτικές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Τραβήχτηκε η κουρτίνα από το λεγόμενο ‘’επιτελικό κράτος’’ και αποδείχθηκε ότι είναι μια από τα ίδια», πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 «Τι κάνει μια κυβέρνηση που είχε 32 δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης; Μιλώ φορτισμένα πολιτικά γιατί το τρένο είναι το όχημα που έπρεπε να επενδύσουμε, διότι είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Σε μια εποχή ενεργειακής κρίσης, όλα τα ευρωπαϊκά κράτη επενδύουν στα τρένα γιατί θέλουμε περιορισμό στην εκπομπή ρύπων. Κι εσύ αντί να επενδύσεις στα τρένα, δεν διασφαλίζεις ούτε την ασφάλεια μεταφορών», υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής.

«Δεν μπορώ να βλέπω, σε όλη την Ελλάδα, από τα πιο ακριτικά νησιά μέχρι την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, νέα παιδιά αγανακτισμένα. Γιατί είναι αγανακτισμένα αυτά τα παιδιά; Αναρωτιούνται: Τι έχουμε εμείς; Ποιο είναι το μέλλον μας; Έχουμε καλή παιδεία; Έχουμε καλή υγεία; Έχουμε φθηνά ενοίκια; Έχουμε καλές μεταφορές; Τι έχουν αυτά τα παιδιά για το μέλλον τους; Και τι κάνουμε όλοι εμείς;», διερωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σχολιάζοντας την αποποίηση ευθυνών εκ μέρους κυβερνητικών στελεχών με το επιχείρημα περί διαχρονικών παθογενειών, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως «όταν πετάς την μπάλα στην εξέδρα με τον ισχυρισμό “όλοι φταίνε” και υπάρχει αίσθημα ατιμωρησίας, τότε κατασκευαστές και πολιτικοί θα λένε “έλα, εντάξει και μια στραβή να γίνει στη βάρδια μου, δεν τρέχει τίποτα”. Όχι! Δεν είναι στραβή στη βάρδια πάνω από 100 νεκροί στο Μάτι ή 57 νεκροί στα Τέμπη και κανείς να μην απολογείται σε αυτόν το λαό».

«Όταν οι ηγεσίες των κομμάτων και οι πολιτικοί δεν στηρίζουν την ηγεμονία τους στην αγάπη του λαού και στην προσφορά στους πολίτες, αλλά αντίθετα στην εξυπηρέτηση μιντιαρχών και ισχυρών συμφερόντων, τα πράγματα αλλάζουν» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συμπληρώνοντας ότι «η 4η εξουσία πρέπει να είναι το μαστίγιο στην εκάστοτε κυβέρνηση για να βελτιώνεται, και όχι να αποθρασύνεται». 

«Καμία ανοχή σε ηθικά ζητήματα είτε είναι μικρά είτε μεγάλα δεν υπάρχει στη νέα εποχή του ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στην παρατυπία της χορήγησης αναρρωτικής άδειας δυο μέρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη από ιατρό και υποψήφιο με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μέχρι πρότινος. «Όταν όμως οι πολιτικοί μου αντίπαλοι δεν σέβονται τα ειδικά δικαστήρια και αντί να τους στέλνουν σπίτι τους, τους επιβραβεύουν με υποψηφιότητες ή λένε “έχεις πολιτική ευθύνη αλλά θα σε ξανακατεβάσω”, δυστυχώς αυτά αποτελούν περιφρόνηση στο νέο πολιτικό ήθος που έχει ανάγκη ο τόπος μας» κατέληξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναρωτήθηκε με νόημα «τι σημαίνει κυβέρνηση συνεργασίας; Σημαίνει κάθονται τρεις άνθρωποι σε ένα τραπέζι και μοιράζουν υπουργεία στους εκλεκτούς και στους φίλους τους; Όχι!» και περιέγραψε την ευρωπαϊκή εμπειρία καθώς ζητούμενο είναι τι κυβέρνηση θα υπάρξει.

«Οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι εμπόδιο στην αλαζονεία των ισχυρών. Υπάρχουν αντίβαρα και δεν μπορεί ένας Πρωθυπουργός να κάνει ό,τι θέλει με τους κολλητούς του» ανέφερε προσθέτοντας πως «η χώρα για να αλλάξει χρειάζεται μια ευρωπαϊκή προσέγγιση στους θεσμούς. Σεβασμό στη Δικαιοσύνη, σεβασμό στους θεσμούς και πάνω απ’ όλα σεβασμό στον άνθρωπο και στον πολίτη. Εκπροσωπώ μία αλλαγή, που έχει τον άνθρωπο και τον πολίτη στο επίκεντρο». 
Ερωτηθείς αν θα βάλει νερό στο κρασί του, τόνισε: «Δεν πρόκειται να βάλω νερό στο κρασί μου, γιατί το κρασί μου δεν είναι ξινό όπως είναι των δύο που έχουν κριθεί, τεσσεράμισι χρόνια ο ένας και τέσσερα χρόνια ο άλλος. Έχει ξινίσει το κρασί τους. Είναι το κρασί που οδηγεί μία χώρα να είναι βουτηγμένη στο χθες και στην ανυποληψία, ενώ μπορεί να γίνει μία χώρα ισχυρή όπου ο λαός της θα ζει με ευημερία, αξιοπρέπεια και προοπτική».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το... rebranding του Τσίπρα δια χειρός Publicis (εικόνες)

Τα smartphones είναι μεγάλη διευκόλυνση, αλλά είναι και και ένα όπλο στα χέρια των αδιάκριτων. Οι επώνυμοι αυτού του πλανήτη δεν έχουν πια ησυχία, ούτε μέσα στο αεροπλάνο, στην πτή...

Ο Πέτρος Παππάς «αδειάζει» τον Φαραντούρη: Οι κυβερνήσεις ανεβαίνουν και πέφτουν από τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού

«Αδειάζει» τον Νίκο Φαραντούρη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του πρώτου ότι «θα ήταν ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία ...

Κόντρες και αψιμαχίες για τα Τέμπη – Η Κυβέρνηση αμύνεται, η Αντιπολίτευση επιτίθεται

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την Πρότασης Δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της Κυβέρνησης. Υπουργοί και βουλευτές της Κυβέρνησης κοντράρο...

Φόρτωση άρθρων...