Πέμπτη
20 Ιουνίου 2024

Αποκάλυψη: Τρεις υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε η ΕΥΠ του Τσίπρα

Παρασκήνιο

Σε μια συνταρακτική αποκάλυψη προχωρά η εφημερίδα το “Βήμα”, αναφορικά με τις παρακολουθήσεις που έκανε η ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, η ΕΥΠ επί διακυβέρνησης Τσίπρα παρακολουθούσε τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα. Επίσης, στη λίστα των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν 19 ονόματα: «Κοριοί» είχαν μπει σε στενό συγγενή υπουργού, δημοσιογράφους, δικαστικούς, κρατικά στελέχη και αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Με βάση το δημοσίευμα, ανάμεσα σε αυτούς ήταν στενός συγγενής του κ. Καμμένου, τέσσερις ανώτατοι δικαστικοί, πρόεδρος δημοσίου οργανισμού, τρεις δημοσιογράφοι, μια υπάλληλος της ΕΥΠ, δύο πρώην αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και μια δικηγόρος. Επίσης στέλεχος της αστυνομίας που είχε ως κύριο ενδιαφέρον την εποπτεία της λειτουργίας των… drones που χρησιμοποιούν οι αρχές ασφαλείας στη διάρκεια διαφόρων επιχειρήσεων! Αλλά κι ένας δραστήριος σωφρονιστικός υπάλληλος του Κορυδαλλού την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ που υπήρχε ασυδοσία στα σωφρονιστικά καταστήματα και κρατικοί υπάλληλοι στις φυλακές είχαν εναντιωθεί σε αυτή την κατάσταση.

Αυτά τα σημαντικά στοιχεία που αποτελούν ρελάνς στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των υποκλοπών με τη χρήση του συστήματος Predator φαίνεται να έχουν περιέλθει, όπως αποκαλύπτει "Το Βήμα", σε γνώση του Μαξίμου τις τελευταίες εβδομάδες, ύστερα από ενδελεχή έρευνα σε απόρρητους φακέλους της λεωφόρου Κατεχάκη. Με μία σειρά από κρίσιμα ευρήματα ως απάντηση της κυβέρνησης στις αιτιάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για μαζικές τυφλές παγιδεύσεις τηλεφώνων πολιτικών προσώπων την περίοδο 2020 2022. ες την περίοδο 2015 2019 (πριν από τις εκλογές που έφεραν τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία). Ανάμεσα σε αυτούς φέρεται να ήταν στενός συγγενής του κ. Καμμένου, τέσσερις πρώην ανώτατοι δικαστικοί, πρόεδρος δημοσίου οργανισμού, τρεις δημοσιογράφοι, μια υπάλληλος της ΕΥΠ, δύο πρώην αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και μία δικηγόρος.

Δυο σενάρια για την παρακολούθηση

Το κύριο ζήτημα που ανακύπτει, λοιπόν, από την κρυφή λίστα υποκλοπών επί ΣΥΡΙΖΑ είναι η παρακολούθηση του τότε υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, σύμφωνα τουλάχιστον με τα δεδομένα που ανέκυψαν από την εξέταση των φακέλων με τις άρσεις απορρήτου και τα σχετικά αιτήματα για συνακροάσεις εκείνη την περίοδο. Και αυτό ασφαλώς σε σύγκριση αλλά και απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης στη σκληρή κριτική που άσκησε προσφάτως ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση δημοσιεύματα για την παρακολούθηση με το παράνομο λογισμικό κατασκοπείας Predator του νυν υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Καθότι φαίνεται να αναδεικνύεται ότι επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν υποκλοπές από το επίσημα αγορασμένο από την ΕΥΠ σύστημα νομίμων συνακροάσεων και του τότε υπουργού Εξωτερικών.

Μία από τις εξηγήσεις που δίνουν κυβερνητικοί παράγοντες στην παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κ. Κοτζιά είναι ότι αυτή πιθανόν αφορά μία προσπάθεια ελέγχου των επιλογών του σε κρίσιμα θέματα (Μακεδονικό, Κυπριακό κ.λπ.) που χειριζόταν. Ομως σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο η παρακολούθηση του κ. Κοτζιά να υπήρξε στο περιθώριο ( ) ενός πλέγματος τηλεφωνικών υποκλοπών και φυσικών παρακολουθήσεων που πραγματοποιούσε η ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ για άλλη υπόθεση.

Επαφές με ύποπτα πρόσωπα

Στο μεταξύ στο πλαίσιο άλλης έρευνας της ΕΥΠ που οδήγησε στη σύνταξη μιας ελλιπούς δικογραφίας (η υπόθεση εκδικάζεται τις τελευταίες εβδομάδες στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων) περιέχονταν οι υποκλοπές των συνομιλιών μιας ομάδας 20 ύποπτων αστυνομικών, δικηγόρων, ιδιοκτητών λεσχών, οίκων ανοχής, όπου φέρεται να είχαν έσοδα πολλών εκατομμυρίων ευρώ ετησίως από προστασίες και άλλες παράνομες συναλλαγές. Ομως στο πλαίσιο αυτής της έρευνας και με επίκληση την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης διαφθοράς, φαίνεται να άρχισε μια διαρκής ευρύτερη παρακολούθηση των κινήσεων δεκάδων προσώπων και των διασυνδέσεών τους που καταγράφηκαν τελικά σε ένα εξασέλιδο πληροφοριακό έγγραφο και ορισμένα συμπληρωματικά δελτία παρακολουθήσεων.

Ετσι λοιπόν φαίνεται να διαπιστώθηκαν συναντήσεις και επαφές υψηλόβαθμων στελεχών επί ΣΥΡΙΖΑ από τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας, Ψηφιακής Πολιτικής, Εξωτερικών αλλά και Προστασίας του Πολίτη με ύποπτα πρόσωπα. Μάλιστα ορισμένες από αυτές τις συναντήσεις πιθανολογείται ότι αποτέλεσαν την αιτία για να εγκριθεί η διαρκής παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών.

BHMA-18-12

Οι «βόμβες» Μητσοτάκη για τις υποκλοπές επί ΣΥΡΙΖΑ

«Βόμβες» έριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για τις παρακολουθήσεις, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει για το ποιες άλλες παρακολουθήσεις γίνονταν επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τους λόγους για τους οποίους άλλαξε –λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του 2019– τον ποινικό κώδικα και μετέτρεψε σε πλημμέλημα το κακούργημα της υποκλοπής.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, προερχόμενες από ανθρώπους που είχαν καλή γνώση σχετικά με το τι συνέβαινε την περίοδο 2016 – 2019, αναφορικά με τις καθημερινές παρακολουθήσεις της ΕΥΠ του Γιάννη Ρουμπάτη, λέγεται ότι –εκτός του Στέργιου Πιτσιόρλα– παρακολουθούνταν:

  1. Κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα που χειρίζονταν ευαίσθητα θέματα της χώρας.
  2. Μεγάλος αριθμός ανώτατων δικαστικών λειτουργών.
  3. Μεγάλος αριθμός γνωστών δημοσιογράφων που ασκούσαν κριτική στην τότε κυβέρνηση.
  4. Ένας πολύ γνωστός ιδιοκτήτης μεγάλης ενημερωτικής ιστοσελίδας.
  5. Η σύζυγος κορυφαίου υπουργού και στενού συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού.
  6. Γυναίκα εισαγγελέας, η οποία χειριζόταν ένα τμήμα της σκευωρίας Novartis και δεν ανήκε στο «σύστημα» του Ρασπούτιν και της παρέας του.

Ρωτώντας τον Αλέξη Τσίπρα για ποιους λόγους εμμένει να συνδέει τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ με τις παρακολουθήσεις από παράνομα λογισμικά όπως το Predator, ο πρωθυπουργός κάλεσε τονπρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ποιες άλλες παρακολουθήσεις γίνονταν την περίοδο 2015-2019 πέραν αυτής που έχει επιβεβαιωθεί και αφορά στον Στέργιο Πιτσιόρλα.

Τον κάλεσε να απαντήσει αν υπήρχε υπονόμευση και παρακολούθηση τηλεφώνων πολιτικών αντιπάλων, κυρίως όμως για το αν ήταν ενεργό το λογισμικό Pegasus το 2016, κάτι που σημειωτέον έχει επιβεβαιωθεί από έρευνες που έχουν γίνει σε όλον τον κόσμο και συμπεριλαμβάνουν την περίοδο τουλάχιστον μέχρι το 2018 και την Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας πέντε ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές άλλαξε τον ποινικό κώδικα και έκανε πλημμέλημα το κακούργημα της υποκλοπής αλλά και αποποινικοποίησε το υπό όρους πλημμέλημα που αφορά την εμπορία και χρήση λογισμικών παρακολούθησης.

Στο σημείο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα στον κ. Τσίπρα:

1 Γιατί συνδέετε τις νόμιμες επισυνδέσεις με άγνωστα λογισμικά που μπορούν να ενεργοποιηθούν από οποιονδήποτε. Ποιες άλλες παρακολουθήσεις γίνονταν επί των ημερών σας εκτός από του κ. Πιτσιόρλα;

2 Ηταν ενεργό το λογισμικό Pegasus από το 2016, όπως έχει αποδειχθεί; Μήπως χρησιμοποιήθηκε και σε πολιτικούς αντιπάλους σας;

3 Γιατί αλλάξατε το 2018 τον νόμο και αφαιρέσατε τον δεύτερο εισαγγελέα της ΕΥΠ;Για να διευκολύνετε τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις;Και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν θα σας διαβάσω τοποθέτηση στελέχους της ΝΔ. Τι λέει ο Αλιβιζάτος; Υπήρχε και δεύτερος εισαγγελέας, ο εισαγγελέας Εφετών που κατήργησε με νόμο ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί υπήρχε ο εισαγγελέας που αρνείτο να υπογράφει τα σωρηδόν αιτήματα επισυνδέσεων που έστελνε ο Ρουμπάτης; Πλέον η μόνη εγγύηση ήταν ο ένας».

4 «Γιατί πέντε μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές αλλάξατε τον Ποινικό Κώδικα για να γίνει απλό πλημμέλημα το κακούργημα της υποκλοπής; Γιατί αποποινικοποιήθηκε το έστω υπό όρους πλημμέλημα της εμπορίας και κατοχής κατασκοπευτικών υλικών; Ποιους αθωώνατε ετεροχρονισμένα και σε ποιους επιτρέπατε να συνεχίσουν τη δράση τους;» ρώτησε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Να φρεσκάρω τη μνήμη σας. Ευρωεκλογές του 2019, δεκαπέντε μέρες πριν έχετε κάνει μια δήλωση “δεν χάνω από τον Μητσοτάκη ούτε μία στο εκατομμύριο”. Μετά βγήκατε και είπατε “άκουσα το μήνυμα της κάλπης”. Αλλά δεν κάνατε αυτό. Κρατήσατε τη Βουλή ανοιχτή για να ψηφίσετε ένα νομοσχέδιο. Τον νέο Ποινικό Κώδικα. Πόσες αμαρτίες σας ξεπλύνατε με τον Ποινικό Κώδικα;»

Ρεσιτάλ λάσπης από τους σκευωρούς της Novartis

«Τι άλλο θα βρούμε; Με αυτόν τον τρόπο δεσμεύσατε τη Δικαιοσύνη σε ελαστικό πλαίσιο ποινών για όσους έχουν προβεί σε τέτοιες πράξεις» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε με μερικά καίρια ερωτήματα:«Ποιους επιθυμούσατε να ξεπλύνετε; Εμείς κάναμε τις παρακολουθήσεις και από υπερβολική καλοσύνη ψηφίσατε διάταξη για να μας ξεπλύνετε μήπως; Ποιους αθωώνατε και σε ποιους επιτρέπατε να συνεχίσουν το έργο τους;»Ο πρωθυπουργός είπε και κάτι ακόμη απαντώντας στο ρεσιτάλ λάσπης που βρίσκεται σε εξέλιξη: «Δεν περίμενα τίποτα διαφορετικό από αυτούς που έστησαν τη σκευωρία της Novartis και δεν ζήτησαν ούτε συγγνώμη, φτάνοντας στο σημείο να στήνουν σενάρια για το ότι στο Μάτι η γυναίκα και τα παιδιά του Πιερρακάκη σώθηκαν λόγω του Predator αλλά και ότι αυτό παρακολουθούσε τον Τσίπρα στις διακοπές του στο κότερο 25 ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιαννακοπούλου: Με συνωμοσιολογία, φραστικές επιθέσεις και απειλές διαγραφών το ΠΑΣΟΚ δεν θα πάει μπροστά

Δριμεία επίθεση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπέλυσε η Νάντια Γιαννακοπούλου, κατά την τοποθέτησή της στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Η Νάντια Γιαννακοπούλου ...

Φόρτωση άρθρων...