Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης: Έβαλε τον πήχη των Ευρωεκλογών στο 33% του 2019 (Video)

Στο 33% του 2019 έβαλε τον πήχη των Ευρωεκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσσιώνη.

Το χθεσινό επεισόδιο στη Βουλή ήταν ανατριχιαστικό αλλά και αποκαλυπτικό, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Γραμμένος από τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο και συμπλήρωσε ότι δεν γίνεται ο ναός της Δημοκρατίας να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ.

«Να συγχαρώ τον πρόεδρο της Βουλής για τα αντανακλαστικά του. Παράλληλα, ήταν αποκαλυπτικός καθώς φάνηκε τι συμβαίνει στην ακροδεξιά πολυκατοικία, ή αυθαίρετο καλύτερα, μοιάζει αυτό το συνονθύλευμα των κομμάτων που έχουν εισέλθει στη Βουλή. Πρέπει να αναρωτηθούμε ποιους πρεσβεύουν αυτά τα κόμματα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης ο πρωθυπουργός υπενθύμισε πως οι Σπαρτιάτες τέθηκαν εκτός ευρωεκλογών μετά από πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας.

«Με ρύθμιση της ΝΔ βρέθηκαν εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες»

«Οι Σπαρτιάτες τέθηκαν εκτός διαδικασίας από τον Άρειο Πάγο μετά από ρύθμισή που προώθησε η Νέα Δημοκρατία. Αναφέρομαι φυσικά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ας μην ξεχνάμε, είχε κυβερνήσει με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου. Ο φασισμός πρέπει να αντιμετωπίζεται με πράξεις και ήμασταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας». τόνισε με νόημα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε με την ακροδεξιά»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκυβερνήσει με την ακροδεξιά του Πάνου Καμένου. Είμαστε ανάχωμα δημοκρατίας απέναντι σε τέτοια κόμματα. Οι απειλές από τον κύριο Βελόπουλο και οι προτροπές, όσων έκαναν μια κοινοβουλευτική επιτροπή, είναι απαράδεκτες. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν έτσι την πίστη. Πλησιάζει το Πάσχα, η μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης. Είναι ημέρες αγάπης και αλληλεγγύης», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

«Γιαλαντζί πατριώτες»

«Δεν θέλω να πω περισσότερα. Οι πολίτες έχουν μνήμη και κρίση και όλοι είδαμε τι έγινε στη Βουλή. Καταλήγει κάποιος σε συμπεράσματα, για το τι εκφράζουν αυτά τα κόμματα. Υπάρχουν πολλοί γιαλαντζί πατριώτες, του γλυκού νερού. Ο πατριωτισμός είναι μια δύσκολη άσκηση». είπε αναφερόμενος στον Κυριάκο Βελόπουλο.

Οι ψήφοι των Σπαρτιατών

«Βρεθήκαμε απέναντι τους με πράξεις, όχι με λόγια. Δόθηκε με σαφήνεια η απάντησή μας. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για το γεγονός πως το μόρφωμα αυτό είναι εκτός Ευρωεκλογών», ανέφερε σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός.

Ακραία κόμματα

«Πάντα υπήρχαν κόμματα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και δεν έπαιρναν ευκαταφρόνητο ποσοστό. Ταυτόχρονα υπάρχει μια συνολική τάση της ακροδεξιάς. Αυτό έχει να κάνει με το μεταναστευτικό. Η χώρα μας είναι η μόνη που έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό. Περιορίσαμε στο ελάχιστο της ροές, φυλάξαμε τα σύνορά μας και αλλάξαμε όλη την πολιτική της ΕΕ σε αυτό το ζήτημα. Η προσέγγιση με την Τουρκία γίνεται με τους όρους μας. Επιδιώκουμε καλές σχέσεις με τους γείτονες μας» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η σημασία των ευρωεκλογών

«Την επόμενη ημέρα πάλι η Νέα Δημοκρατία θα είναι κυβέρνηση. Άλλα κόμματα θέλουν να κάνουν τις ευρωεκλογές δημοψήφισμα. Θα σηκώσουμε το γάντι. Έχουμε έργο να δείξουμε και θητεία μπροστά μας. Εμείς όμως δεν σταματάμε να μιλάμε για την σημασία της Ευρώπης. Θέλουμε να πετύχουμε στην Ευρώπη την επόμενη 5ετία. Το ζήτημά μας είναι πως θα εκπροσωπηθεί η Νέα Δημοκρατία στην Ευρώπη» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

«Ελάχιστους σελέμπριτι έχουμε. Κάθε μια και κάθε ένας, μπορούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο. Θα έλεγα πως μόνο η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να κάνει ένα τέτοιο πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο. Τα πρόσωπα που έχουμε βρίσκουν πολιτικό λόγο. Να κάνει ο κόσμος την επιλογή του με κριτήριο το ποιος θα τους εξυπηρετήσει την επόμενη ημέρα», σχολίασε σχετικά με τις επιλογές του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας.

Το επιθυμητό ποσοστό των ευρωεκλογών

«Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι ευρωεκλογές είναι εθνική κάλπη, αλλά όχι εθνικές εκλογές. Το μέτρο σύγκρισης είναι οι προηγούμενες. Έχουμε ένα μειονέκτημα και ένα μειονέκτημα. Η κινητοποίηση του κόσμου είναι πιο μικρή αλλά μπορούμε να μιλήσουμε πιο ξεκάθαρα. Από τη στιγμή που και οι αντίπαλοί μας αναγνωρίζουν τη διαφορετικότητα, έτσι θα μετρήσουν και εκείνοι. Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι να εκλέξω όσο το δυνατόν περισσότερους ευρωβουλευτές».

Τι απαντά για πρόωρες εκλογές

«Ήδη ακούω όλα αυτά αλλά είναι παράδοξο να ζητάει κανείς εκλογές με 17%. Εμένα αυτό δεν με αφορά. Θα σεβαστούμε όσα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Αν δεν είναι καλό το αποτέλεσμα θα προβληματιστούμε. Θέλουμε οι ευρωεκλογές να ενισχύσουν το εντυπωσιακό μας ποσοστό στις εθνικές εκλογές», τόνισε σχετικά με το εάν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές.

Οπαδική βία

«Δυσκολεύομαι να σχολιάσω μια ανοιχτή έρευνα. Θα ήθελα να σας πω πως για την οπαδική βία έχουμε κάνει πολλά πράγματα και έχουμε αποδείξει πως τα εννοούμε. Υπάρχουν σταγόνες που ξεχειλίζουν το ποτήρι. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι έγινε μια πολύ εμπεριστατωμένη έρευνα με εχεμύθεια, κάτι πολύ ασυνήθιστο. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη πως θα τιμωρηθούν οι ένοχοι, ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί. Έχουμε την πολιτική βούληση και πήραμε δύσκολες αποφάσεις. Έχουμε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι πως θα τελειώσουμε με το καρκίνωμα της οπαδικής βίας και τα παρακλάδια του. Δεν υπάρχει κοινωνία χωρίς κανόνες».

Γυναικοκτονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων

«Το πήρα με μεγάλη στεναχώρια και θυμό. Ήταν μια γροθιά στο στομάχι. Όλα έγιναν λάθος. Ήταν μια τραγωδία. Αλλά ήταν ένα περιστατικό μεγάλης αφύπνισης. Πλέον οι γυναίκες μπορούν να μιλήσουν για όσα βιώνουν. Κάτι αλλάζει στη μνήμη της Κυριακής. Πρέπει οι γυναίκες να νιώθουν πως αν απευθυνθούν στο κράτος, να υπάρχει μια δομή να τις προστατεύει. Κάθε τέτοια τραγωδία είναι μια ευκαιρία να μάθουμε», είπε σχετικά με την γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα.

Ακρίβεια

«Αν υπήρχε κάποια μαγική φόρμουλα, θα την είχαμε βρει. Η ακρίβεια είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Τα αποτελέσματα από τις ενέργειές μας έφεραν διαφάνεια. Έχουμε βελτίωση. Υπάρχουν νοικοκυριά που δοκιμάζονται. Θα προσπαθήσω να συνδέσω την μεγάλη εικόνα με το τεφτέρι του κάθε νοικοκυριού. Το εισόδημα καθορίζεται με το πόσα χρήματα μπαίνουν σε ένα σπίτι και πόσα βγαίνουν. Οι μισθοί αυξάνονται και οι φόροι μειώνονται, επειδή η οικονομία πάει καλά. Θέλουμε να στηρίξουμε τις οικογένειες. Έχουμε στοχευμένες επιλογές.

Ο πληθωρισμός αρχίζει να υποχωρεί. Οι τιμές είναι 30% πάνω από ό,τι όταν ήταν πριν τρία χρόνια. Ο ανταγωνισμός είναι μια απάντηση. Τo e-katanalotis είναι μια σημαντική παρέμβαση. Το σούπερ μάρκετ είναι στατιστικά το 23% των δαπανών ενός νοικοκυριού. Ο ανταγωνισμός λειτουργεί. Αν δεν είχαμε ευρωπαϊκή στήριξη επί covid δεν θα είχαμε ανταπεξέλθει. Η πίεση είναι συνεχείς, δεν θα σταματήσουμε τους ελέγχους και αν κρίνουμε πως θα χρειαστούν νέα μέτρα, θα τα πάρουμε», υπογράμμισε αναφορικά με το κύμα ακρίβειας.

Τέμπη

Αναφορικά με τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «γυρνώντας τον χρόνο πίσω, σίγουρα πολλά θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά, ειδικά στο θέμα της επικοινωνίας και την ανοχή που δείξαμε στις θεωρίες συνωμοσίας, όπως ότι έγινε μπάζωμα. Οσο γνωρίζω εγώ και γνωρίζω αρκετά, όλα θα τα κρίνει η Δικαιοσύνη. Σίγουρα, το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής είναι ένα συγκροτημένο κείμενο. Σίγουρα η εικόνα η οποία δημιουργήθηκε άφησε μια άσχημη γεύση. Θέλω να σας πω πως από την αρχή αυτής της διαδικασίας είχα επισημάνει τον κίνδυνο να γίνει πεδίο κομματικών αντεγκλήσεων.

Η Δικαιοσύνη θα απαντήσει και της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Αυτό που μπορώ να πω είναι το πώς θα κάνουμε τα τρένα μας πιο ασφαλή. 450 εκατομμύρια ευρώ έχουν δοθεί. Η τηλεδιοίκηση είχε παραδοθεί. Δεν θα πρέπει να μιλάει κανείς χωρίς να γνωρίζει. Πρώτος εγώ θέλω Δικαιοσύνη. Να τελειώνουμε με τις θεωρίες συνωμοσίας που ήταν προσβλητικές και σε προσωπικό επίπεδο. Προς το παρών αυτοί που ζητούν διάφορα, δεν έχουν καταθέσει καν προτάσεις. Δεν στέλνεται κάποιος στη Δικαιοσύνη χωρίς κατηγορητήριο».

«Ο κύριος Ανδρουλάκης είναι εκτός τόπου και χρόνου», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Μητσοτάκης για αποστολή S-300 στην Ουκρανία: Μας ζητήθηκε αλλά εξηγήσαμε γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε

Στο θέμα με την αποστολή πυραύλων Patriot και του πυραυλικού συστήματος S-300 στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης για δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους: Ήταν μία γροθιά στο στομάχι – Όλα έγιναν λάθος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ρωτήθηκε εάν η χώρα μας σκοπεύει να στείλει πυραύλους Patriot και S-300 για να βοηθήσει την Ουκρανία στον πόλεμο με την Ρωσία. Μάλιστα αποκάλυψε ότι υπήρξε τέτοιο αίτημα και η Ελλάδα αρνήθηκε.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να στείλει Patriot ή S-300 στην Ουκρανία. Μας ζητήθηκε και εξηγήσαμε γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα τόνισε ότι η Ελλάδα έχει στηρίξει την Ουκρανία με αμυντικό υλικό αλλά δεν μπορεί να διαθέσει οπλικά συστήματα που είναι κρίσιμα για την άμυνα της χώρας.

Δείτε τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Φοίβος Ιωαννίδης - Στη Σητεία η κηδεία του

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Φοίβος Ιωαννίδης, δικηγόρος και πολιτικός με πλούσια συνδικαλιστική και αντιστασιακή δράση. Οπως αναφέρουν πληροφορίες του neakriti.gr, ο Φο...

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για το Πάσχα: Η σκέψη μας πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας

«Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προσεγγίζει το τέλος της, η προσδοκία της Ανάστασης μας γεμίζει όλους ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία» τονίζει στο μήνυμά του από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυρ...

Φόρτωση άρθρων...