Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη

Την απόφασή του να εξαιρέσει τον Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία.

Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα», ανέφερε στο Χ.

Παπανώτας: Τους είπα να παραιτηθώ και μου είπαν όχι – Λυπάμαι για τον τρόπο σκέψης τους

«Είναι μια μεγάλη νίκη του Άδωνι Γεωργιάδη, της Νέας Δημοκρατίας, της Νέας Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τους δίνω τα συγχαρητήριά μου για τον ρηχό τρόπο σκέψης που αντιμετώπισαν το ζήτημα και ειλικρινά λυπάμαι», τόνισε ο Δημήτρης Παπανώτας μετά την απόπομπή του.

«Χαίρομαι από την άλλη πλευρά γιατί όταν μπεις σε έναν στίβο να δώσεις ένα αγώνα και οι συνθήκες δεν είναι οι πρέπουσες καλό είναι να το μαθαίνεις πολύ νωρίς. Εγώ είχα μιλήσει από χθες με υψηλά ιστάμενους του κόμματος και τους είπα «αν δεν έχετε τα κότσια να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις που σίγουρα θα δεχθώ, τότε να παραιτηθώ». Μου είπαν όχι Δημήτρη μου είμαστε δίπλα σου και στο πλευρό σου», ανέφερε ο Δημήτρης Παπανώτας.

«Για τους συνυποψηφίους μου είπα ότι είναι όλοι άξιοι και δεν έχει σημασία ποιον θα ψηφίσω αλλά σημασία έχει να αλλάξουμε την νεοφιλελεύθερη πολιτική σε Ευρώπη και Ελλάδα και να την κάνουμε προοδευτική. Πρόκειται για προσβολή όχι μόνο στο πρόσωπό μου αλλά και σε όσους με 30 βαθμούς δεν πήγαν στην παραλία και ήρθαν να ψηφίσουν για την ανάδειξη των υποψηφίων του κόμματος», είπε ο δημοσιογράφος.

«Καλή συνέχεια του εύχομαι και του Στέφανου Κασσελάκη. Θέλω να του θυμίσω ότι ήμουν ο πρώτος που τον στήριξε από το πρώτο βίντεο που ανέβασε. Δεν έχει σημασία αυτό», είπε ο Δημήτρης Παπανώτας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι τον απέπεμψαν εξαιτίας της Μαρίας Μπεκατώρου. «Δεν νομίζω ότι είναι δεοντολογική συμπεριφορά μεταξύ συνυποψηφίων.  Καταφέρνουν να αλλάξουν την ατζέντα όταν ο κόσμος πεινά και δεν μπορεί να πάει στο σούπερ μάρκετ…», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Παπανώτας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατρίνης: Να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στους θεσμούς και τη δικαιοσύνη

Βασικά σημεία συνέντευξης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στο MEGA αναφορικά με τη δικαστική απόφαση για την τραγωδία στο Mάτι: Είναι ...

Φλωρίδης: Υποκριτική η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στη δικαστική απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι

Συγκριτικά στοιχεία για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι Ποινικοί Κώδικες του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας τα εγκλήματα ανθρωποκτονίας και εμπρησμού κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος ...

Φόρτωση άρθρων...