Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Εύα Καϊλή: Περιμένει το βραχιολάκι, για να αποφυλακιστεί - «Αλήθεια μου λες, θα δω το παιδί μου»;

Το βραχιολάκι περιμένει για να βγει από τη φυλακή η Εύα Καϊλή. «Με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια βγαίνει η Εύα Καϊλή από τη φυλακή του Χάρεν, μετά τη σχετική απόφαση που έλαβαν σήμερα οι βελγικές ανακριτικές Αρχές για ένα από τα πιο αναγνωρίσμα πρόσωπα του σκανδάλου διαφθοράς Qatargate».

Αυτό ανέφερε στις πρώτες δηλώσεις μετά την απόφαση αποφυλάκισης, ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συμπληρώνοντας πως θα ζει ξεχωριστά από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες (η διαδικασία μεταφοράς από τις φυλακές απαιτεί κάποιες μέρες), κοντά στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητα της μέχρι τέλους», πρόσθεσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος για την Εύα Καϊλή, η οποία θα βρίσκεται με ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε κατ' οίκον περιορισμό. Μαζί με την Καϊλή θα μείνει και το παιδί της, ενώ με τον Τζιόρτζι θα μπορεί να μιλήσει μόνο τηλεφωνικά -και οι κλήσεις τους θα καταγράφονται.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος εξήγησε ότι αυτό ήταν επιθυμία και της ίδιας, καθώς δεν θέλει να έχει πλέον σχέσεις με τον Ιταλό σύντροφό της.

Σε νεότερες δηλώσεις του στο MEGA, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε ότι η Εύα Καϊλή θα αποφυλακιστεί, όταν βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ενώ είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που την είδε να χαμογελάει. Όπως σημείωσε, η απόφαση αποφυλάκισής της είχε γνωστοποιηθεί στους δικηγόρους της από χθες, ωστόσο είχαν δεσμευτεί να μην πουν κάτι, μέχρι να ανακοινωθεί και επισήμως. 

«Για να μην γίνονται λάθη, γιατί ακούγονται πολλά, αύριο δεν θα γίνει το δικαστικό συμβούλιο για να επικυρώσει τη διάταξη του ανακριτή με την οποία αφήνεται ελεύθερη η Εύα Καϊλή. Τελείωσε το θέμα της ελευθερίας της τυπικά.

Ουσιαστικά θα αφεθεί ελεύθερη, όταν θα βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι. Το πιθανότερο μέχρι την Παρασκευή να έχει βρεθεί, οπότε και θα αποφυλακιστεί. Το μακρύτερο χρονικό διάστημα είναι μέχρι τη Δευτέρα», σχολίασε ο δικηγόρος.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, περιγράφοντας την στιγμή που η Εύα Καϊλή έμαθε ότι θα αποφυλακιστεί, σημείωσε: «Από χθες το βράδυ, όταν της το ανακοινώσαμε, μίλησα μαζί της τέσσερις-πέντε φορές μέχρι να το συνειδητοποιήσει, είναι η πρώτη φορά που την άκουσα χαρούμενη, είναι η πρώτη φορά που χαμογέλασε και μου είπε: "Μου λες αλήθεια Μιχάλη, θα δω το παιδί μου;". Αυτή ήταν η αντίδρασή της, βαθιά ανθρώπινη».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, θα μένει μαζί με τον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, αλλά σε διαφορετικό χώρο. «Υπάρχουν δύο χώροι» εξήγησε και πρόσθεσε: «Στον έναν μένει ο σύντροφός της και στον άλλον, με δική της επιθυμία, θα μένει μόνη της μαζί με την κόρη της. Δεν είναι κάτι που το διέταξε ο ανακριτής, θα μπορούσαν να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο. Ήταν επιθυμία δική μας να είναι χωριστά».

Όπως είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «ο δρόμος είναι ακόμα δύσκολος. Δεν αθωώθηκε. Ήδη όμως υπάρχουν στοιχεία στη δικογραφία τα οποία είναι συντριπτικά όσον αφορά την αθωότητά της, άγνωστα από τη δημόσια σφαίρα. Υπάρχουν στοιχεία που αθωώνουν την Εύα Καϊλή, ιδιαίτερα στα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοικία της».

«Το όνειρο της Καϊλή είναι αν θα μπορέσει να επιστρέψει στη χώρα της και να κοιτάξει στα μάτια τους ψηφοφόρους που την εμπιστεύονται τόσα χρόνια. Αυτή είναι η αγωνία της, να μπορέσει να αποκαταστήσει την αξιοπρέπειά της» κατέληξε.

Την είδηση για την αποφυλάκιση της Καϊλή, του τελευταίου προσώπου με συμμετοχή στο Qatargate που παρέμενε στη φυλακή για τέσσερις μήνες, έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικαστής Αντούν Στσάερτ από το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου. Αξίζει, παράλληλα, να σημειωθεί πως η εξέλιξη αυτή ανακοινώθηκε μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνιση ενώπιον δικαστή.

Η 44χρονη πολιτικός είχε καθαιρεθεί από τη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα μέσα Δεκεμβρίου, λίγες μέρες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου.

«Μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι η κυρία Εύα Καϊλή μπορεί να πάει σπίτι της γιατί τέθηκε υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση από τον ανακριτή Κλεζ. Δεν θα σχολιάσω κάτι περισσότερο, εκτός από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί» είπε από την πλευρά του ο έτερος συνήγορος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Σβεν Μαρί, σε μια σύντομη δήλωσή του στο Euronews.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν: Σημαντική η επίσκεψη Μητσοτάκη για τη βελτίωση των σχέσεων των χωρών μας

Στην επικείμενη συνάντηση που θα έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε ότι θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με τον Έλληνα ...

Φόρτωση άρθρων...