Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Η φρουρά Τσίπρα επέλεξε τη Γεροβασίλη για αντίπαλο του Κασσελάκη

Η Όλγα Γεροβασίλη θα είναι αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη στις νέες Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προέδρου, όπως όλα δείχνουν. Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, Σάββατο, την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Καταλύτης υπήρξε η χθεσινή ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην έναρξη του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το «σκηνικό ρήξης», όπως το εξέλαβαν πολλά από τα κορυφαία στελέχη, επέδρασε αποφασιστικά στην φημολογούμενη υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη.

Πολλά από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος εξέλαβαν την ομιλία ως «εμπρηστική» για τα ίδια και «εξόχως διχαστική για το κόμμα» και τα μέλη, δίνοντας ραντεβού λίγες ώρες μετά και υπό άκρα μυστικότητα, σε επαγγελματικό χώρο ιδιοκτησίας πρωτοκλασάτου μέλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κατερίνα Νοτοπούλου, αλλά και οι Γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης επιδόθηκαν σε ολονύκτιες διαβουλεύσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, με στόχο να υπάρξει μια κοινή υποψηφιότητα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγο πριν τα μεσάνυχτα, οι παριστάμενοι κάλεσαν την Όλγα Γεροβασίλη να προσέλθει στην σύσκεψη, λέγοντας της ότι έπρεπε «να σκεφτεί την προοπτική» να προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες με ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, πυροδοτώντας έκτοτε σειρά συναντήσεων νωρίς σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή, με τους Διονύση Τεμπονέρα, Θανάση Θεοχαρόπουλο και αρκετούς άλλους να περνούν το κατώφλι της Αντιπροέδρου της Βουλής.

Σαφή θέση υπέρ της Όλγας Γεροβασίλη αναμένεται να πάρει και ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: Ο Φοίβος Ιωαννίδης υπηρέτησε με αφοσίωση τη δημοκρατική παράταξη και η πολιτική του διαδρομή χαρακτηρίστηκε από γενναιότητα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια κοντά μας» αναφέρει στη συλλυπητήρια δήλωσή του για τον θάνατο του πρώην β...

Φόρτωση άρθρων...