Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Κύθηρα: Τι απαντά το Υπουργείο Ναυτιλίας για το τουρκικό αλιευτικό κοντά στις ακτές των νησιού

Πολιτική

Αντιδράσεις υπήρχαν μετά τις εικόνες των τουρκικών αλιευτικών που έριξαν δίχτυα και σήκωσαν τη σημαία τους κοντά στις ακτές των Κυθήρων.

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν υποτιθέμενη αλιεια τουρκικών αλιευτικών σκαφών σε ελληνικά χωρικά ύδατα προκειμένου να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, το Υπουργείο Ναυτιλίας έκανε συγκεκριμένες διευκρινήσεις. 

Όπως αναφέρει το υπουργείο κατά το μήνα Μάιο διέρχονται το Αιγαίο αλλά και το Ιόνιο, τουρκικά και αλβανικά ρυμουλκά αντίστοιχα. Αυτά έκλουν κενούς κλωβούς με προορισμό την κεντρική Μεσόγειο.

Τα εν λόγω ρυμουλκά, κινούνται με χαμηλές ταχύτητες (2-3 κόμβους), πρέπει να είναι αδειοδοτημένα από τον ECCAT και μεταβαίνουν στην Κεντρική Μεσόγειο για να μεταβιβάσουν στους κλωβούς τους ζωντανό ερυθρό τόνο. Αυτό θα αλιευθεί από αδειοδτημένα ΓΡΙ-ΓΡΙ. Εν συνεχεία, περίπου στα τέλη Ιουνίου θα διέλθουν πάλι το Αιγαίο προκειμένου να μεταφέρουν τον τόνο στις φάρμες πάχυνσης της Τουρκίας.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έχουν γίνει διοπτεύσεις των εν λόγω ρυμουλκών τόσο από εναέρια, όσο και από θαλάσσια μέσα του Λιμενικού.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Ο Πρωθυπουργός να δεσμευθεί σήμερα ότι η Ν.Δ. θα υπερψηφίσει τη σύσταση Προανακριτικής

Να απαντήσει σε τρία ερωτήματα, μεταξύ των οποίων και αν θα υπερψηφίσει τη σύσταση προανακριτικής, καλεί τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελά...

Δένδιας: «Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας»

Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ο οποίος, στη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια, υπογράμμ...

Σκέρτσος: «Να αποδείξουμε εάν είμαστε με την αλήθεια ή με τα λαϊκά δικαστήρια»

Ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ του Άκη Σκέρτσου και του Μιχάλη Κατρίνη στη Βουλή. O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ρώτησε «εάν οι δύο υπουργοί Επικρατείας, ήταν ...

Φόρτωση άρθρων...