Κυριακή
14 Ιουλίου 2024

Μπακογιάννης: Η σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρει κανέναν στην Αθήνα

Πολιτική

«Οι κάλπες της Κυριακής είναι άδειες κι εγώ διεκδικώ την ψήφο όλων των Αθηναίων τους οποίους καλώ να έρθουν μαζικά να επιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους στο έργο, αλλά και στο σχέδιο μας για την επόμενη πενταετία». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στα Παραπολιτικά FM και στους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Αλεξάνδρα Καϋμένου.

«Μιλάτε σε έναν άνθρωπο που έχει μάθει να σέβεται τη λαϊκή ψήφο και να μην διεκδικεί απλώς την ψήφο, αλλά τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη, που για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικά», ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.

Κληθείς να σχολιάσει τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο γύρο, σημείωσε: «Είναι γεγονός ότι έχουν υπάρξει κάποιες -να τις πω- συνεννοήσεις, συνεργασίες, συμπράξεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Δε νομίζω, όμως, ότι αυτές ενδιαφέρουν κανέναν στην Αθήνα. Να το πω πιο ανοιχτά: Μάς είναι απολύτως αδιάφορες. Διότι δεν έχουν τίποτα να κάνουν με την πραγματικότητα της πόλης. Εμείς έχουμε πραγματικά προβλήματα που απαιτούν πραγματικές λύσεις και αυτό είναι το πεδίο στο οποίο κρινόμαστε».

Ο κ. Μπακογιάννης υπενθύμισε έναν εκ των παλαιών και βασικών κανόνων στα «αριθμητικά δεδομένα» της πολιτικής.

«Υπάρχει ένας παλιός κανόνας στην πολιτική, ότι ένα και ένα δεν κάνουν πάντα δύο. Ένα και ένα μπορεί να κάνουν και μισό», είπε και πρόσθεσε: «Εγώ από την πρώτη μέρα, από την Κυριακή, δίνω τη μάχη για να αυξήσουμε τη συμμετοχή, για να έρθουν όσο το δυνατό περισσότεροι και περισσότερες στις κάλπες και το κάνω πάρα πολύ συνειδητά».

Στο πλαίσιο αυτό εξήγησε τον λόγο για τον οποίο ζήτησε το debate: «Το ζήτησα ακριβώς γιατί πιστεύω -και νομίζω δικαιώθηκα- πως εμείς που είμαστε στην Αυτοδιοίκηση, που μιλάμε για τα σπίτια, για τις γειτονιές, μπορούμε να κάνουμε έναν ωραίο παραγωγικό διάλογο και μπορούμε να φέρουμε περισσότερους ανθρώπους στις κάλπες».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυβερνητικές πηγές για Μπελέρη: «Έγινε το αυτονόητο το οποίο δεν συμβαίνει πάντα»

Άδεια για να ορκιστεί ευρωβουλευτής έλαβε ο φυλακισμένος Φρέντι Μπελέρης από τις αλβανικές Aρχές και τη Δευτέρα θα ταξιδέψει αεροπορικώς στην Αθήνα και στη συνέχεια στο Στρασβούργο...

Φόρτωση άρθρων...