Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Παύλος Μαρινάκης για την αποκάλυψη των «Παραπολιτικών»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η νέα αποκάλυψη των «Παραπολιτικών» για το ξενοδοχείο «Βίλα Ειρήνη» της πρώην συζύγου του Γιάννη Ραγκούση.

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Γιάννη Ραγκούση για την αποκάλυψη της εφημερίδας, έκανε μιλώντας στο Παραπολιτικά 90,1, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι «στο παρελθόν είχαμε έναν υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, που είχε έναν κηπουρό ανασφάλιστο, στον Βασίλη Μαγγίνα αναφέρομαι, παραιτήθηκε το ίδιο απόγευμα και κάπου εκεί τελείωσε η πολιτική του σταδιοδρομία».

«Απ’ ό,τι είδα από την απάντηση του κ. Ραγκούση (σ.σ. στο πρωτοσλέδιο των Παραπολιτικών), η απάντηση τα λύνει όλα, γιατί όταν παραδέχεται ο κύριος αυτός, εξάδελφος νομίζω είναι (;). Όταν παραδέχεται αυτή την συγκλονιστική φράση που λέει περί υποψήφιας εργαζόμενης, αν δεχθούμε τον όρο υποψήφια εργαζόμενη, αν δηλαδή από τον ΕΦΚΑ γίνει ένας έλεγχος και βρεί ανασφάλιστο εργαζόμενο και εσύ πείς ότι αυτός δεν μετράει γιατί είναι υποψήφιος εργαζόμενος νομίζω κάπου εκεί σταματάει όλη η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας. Τον δόκιμο εργαζόμενο αν θέλεις να τον χαρακτηρίσεις, τον δηλώνεις και τον πληρώνεις και έχει και ασφάλιστρα. Δεν υπάρχει τρόπος να έχεις ανασφάλιστο εργαζόμενο υπό δοκιμή. Όταν κάποιος εργάζεται πρέπει να ασφαλίζεται.

Ο κ. Ραγκούσης το ξέρει καλά αυτό. Από το ηχητικό η κυρία αυτή λέει ότι είναι εργοδότης της είναι ο κ. Ραγκούσης (...) Σε κάθε περίπτωση επειδή στην Ελλάδα έχουμε κοντή μνήμη, θέλω να θυμίσω ότι στο παρελθόν είχαμε έναν υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, που είχε έναν κηπουρό ανασφάλιστο, στον Βασίλη Μαγγίνα αναφέρομαι, παραιτήθηκε το ίδιο απόγευμα και κάπου εκεί τελείωσε η πολιτική του σταδιοδρομία. Εάν πράγματι όλα αυτά είναι αληθή και επαναλαμβάνω οι καταγγελίες της κυρίας, απ' ότι καταλαβαίνω είναι καταγεγραμμένες ηχητικά δεν υπάρχει ζήτημα αν η εφημερίδα δεν έχει τα στοιχεία. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να μιλήσει σοβαρά, όχι όπως κάνει συνήθως. Οφείλει να μιλήσει σοβαρά αν θεωρεί ότι είναι σωστό κάποιος να απασχολεί μία εργαζόμενη, να την ονομάζει υποψήφια εργαζόμενη -είναι λίγο αστείος ο όρος- και ως υποψήφια εργαζόμενη να μπορεί να εργάζεται χωρίς να πληρώνει τα ασφάλιστρά της. Και μάλιστα εδώ έχουμε και κάτι που είναι πιο ενδιαφέρον πολιτικά, μιλάμε για μία μετανάστρια που υποτίθεται το ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που υποστηρίζει απόλυτα τα δικαιώματα των μεταναστών και φτωχών ανθρώπων, ας τεθεί και αυτό στον δημόσιο διάλογο.

Αν δεν έχει μπει πρόστιμο, ενώ έχουν πιάσει στον ΕΦΚΑ μία εργαζόμενη να εργάζεται ανασφάλιστη η μονη λογική εξήγηση είναι να έχει υπάρξει πολιτική παρέμβαση. Και εφόσον η ίδια το λέει στο ηχητικό να ξέρετε ότι πάντα ο ΕΦΚΑ είναι υπέρ του εργαζόμενου και τα δικαστήρια. Εάν λέει η ίδια ότι δεν της πληρώνει την ασφάλεια είναι τελειωμένη υπόθεση. Σε όποιο δικαστήριο και να πάει κερδίζει. Δεν υπάρχει δικαστήριο που θα πεί ότι λέει ψέματα η εργαζόμενη.

Εφόσον η κυρία το έχει καταγγείλει και έχει καταγγείλει τον κ. Ραγκούση είναι τεράστιο πολιτικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν αποδειχθεί ότι δούλευε ανασφάλιστη εργαζόμενη και μάλιστα μετανάστρια και μάλιστα στο ξενοδοχείο στη βίλα σε αυτό στην Πάρο, δεν νομίζω ότι μπορεί να σταθεί ο κ. Ραγκούσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι δεν έχει τσίπα, ότι δεν έχει τέτοια θέματα, σίγουρα θα υποκριθείότι δεν συμβαίνει τίποτα και θα πεί ότι είναι πολιτική δίωξη, τα γνωστά, αυτά που λένε για τον Παππά. Εδώ όμως είναι μία πολύ συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι μία Ουκρανέζα μετανάστρια, που επώνυμα καταγγέλlει τον κ. Ραγκούση και την οικογένειά του, ότι την εκμεταλλευόταν ως ανασφάλιστη. Τι θα πεί εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ ότι φταίει ο κ. Μητσοτάκης;».

Μαρινάκης: «Τι σημαίνει υποψήφια εργαζόμενη;»

Μαρινάκης: «Τι σημαίνει υποψήφια εργαζόμενη;»

Στα «Παραπολιτικά 90,1 και τον Σπύρο Χαριτάτο μίλησε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των Παραπολιτικών που δημοσιεύει καταγγελία πρώην εργαζόμενης του ξενοδοχείου «Bίλα Ειρήνη», που διαθέτει η οικογένεια της πρώην συζύγου του Γιάννη Ραγκούση, Κατερίνας Ρούσσου, στη Νάουσα της Πάρου.

Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρει: «Η σημερινή αποκάλυψη των Παραπολιτικών σε συνέχεια όσων αποκάλυψε η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ καταδεικνύουν ότι ο κ. Ραγκούσης είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα ότι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανέκδοτα της μεταπολίτευσης. Φαίνεται από όσα λέει η πρώην εργαζόμενη ότι υπήρξε μία εκ των υστέρων προσπάθεια τακτοποίησης, όπως η ίδια το λέει, μιας σημαντικής παραβίασης του Νόμου. Πόσο ηθικό είναι να γίνεται αυτό σε μια εργαζόμενη και ουσιαστικά να κοροϊδεύεται και το κράτος. Πόσο ηθικό είναι να προσπαθεί κάποιος εκ των υστέρων να καλύψει τα ίχνη του;».

Και συμπληρώνει ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας: «Θέλετε να θυμηθούμε πόσες πορείες έκαναν για τα δικαιώματα των εργαζόμενων, πόσα πανό έχουν φτιάξει εναντίον όλων αυτών που οι ίδιοι τελικά έκαναν, με τις πολιτικές τους και την ατομική τους συμπεριφορά... Πού έχετε ξανακούσει τον όρο ''υποψήφια εργαζόμενη'', αυτές είναι συμπεριφορές που δεν υπάρχουν ούτε στα καθεστώτα...Τι σημαίνει η υποψήφια εργαζόμενη; Η εργαζόμενη καταγγέλλει ότι την έπιασαν με το βετέξ στο χέρι, δούλευε...Θέλω να δω την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα αλλά δυστυχώς δεν είναι μια μεμονωμένη συμπεριφορά. Έχουν ως σύνθημα το δικαιοσύνη παντού, ίσως είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ανέκδοτο από το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Στέφανος θέλει δύο θητείες για Πρωθυπουργός – Ποιος θα τον ψηφίσει δεν μας είπε και ύστερα ξύπνησε

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή «Αυτοψία» του ALPHA, που θα προβληθεί στις 00:15. Ο πρόεδρος του Σ...

Τα μηνύματα από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη: Ο πήχης του 33% και οι «γιαλαντζί πατριώτες»

Πιο συγκεκριμένος ως προς τον εκλογικό πήχη για τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες ευρωεκλογές έγινε χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, δια...

Φόρτωση άρθρων...