Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ο «γρίφος» του χωροταξικού της νέας Βουλής

Πολιτική

Από την Τετάρτη πλέον η Βουλή μπαίνει σιγά σιγά σε συνθήκες κανονικότητας με το χωροταξικό ωστόσο να προκαλεί ακόμη πονοκεφάλους. «Άρχισαν τα όργανα» στη Βουλή με το καλημέρα σας.

Πρώτο φάλτσο της «πολυφωνίας» το χωροταξικό που με οκτώ κοινοβουλευτικές ομάδες εξελίσσετε σε μία δύσκολη εξίσωση.

Οι Σπαρτιάτες, κάθονται στα «ορεινά» και προς τα αριστερά, εκεί όπου κατά την προηγούμενη περίοδο ήταν η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25, πάνω από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα «ορεινά» και πίσω από τους βουλευτές του ΚΚΕ τοποθετήθηκε η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ στο κεντρικό τμήμα -ανάμεσα στους Σπαρτιάτες και την Ελληνική Λύση, η οποία διατήρησε τα έδρανα που διέθετε και την προηγούμενη τετραετία- κάθονται πλέον τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νίκης.

Η τοποθέτηση Σπαρτιατών στην πλάτη του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί τριβές. Κανένα κόμμα δεν θέλει να γειτνιάζει χωροταξικά με το νεοεισερχόμενο κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά έντονα.

Η διαμαρτυρία ΣΥΡΙΖΑ έλαβε επίσημη μορφή μέσω επιστολής που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Οι χωροταξικές ανάγκες επιβάλλουν κάποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ να κάθονται πίσω από τα μικρά κόμματα, πίσω από την Πλεύση Ελευθερίας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από τους Σπαρτιάτες και τη ΝΙΚΗ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Αντιδράσεις σημειώνονται και από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τον Παύλο Χρηστίδη να αναφέρει: «Να πάνε στην άκρη δεξιά εκεί όπου ανήκουν».

Και όλα αυτά πριν καλά καλά ξεκινήσει η κοινοβουλευτική δραστηριότητα.

Ο Κώστας Τασούλας θα λύσει τον «γρίφο» της χωροταξίας στη Βουλή. Ο Πρόεδρος της Βουλής δεσμεύθηκε ενώπιον του Σωκράτη Φάμελλου ότι το χωροταξικό ζήτημα θα επιλυθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA θα γίνει μία προσεκτική προσπάθεια να επιλυθεί το θέμα που έχει προκύψει. Σε κάθε περίπτωση το χωροταξικό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να επιλυθεί με τον καλύτερο τρόπο για όλα τα κόμματα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Με χαρακτήρα εθνικών εκλογών η «μάχη» για την κάλπη – Ανεβάζει στροφές η κυβέρνηση

Στο κόκκινο ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο όσο πλησιάζει η ημερομηνία των ευρωεκλογών με την κυβέρνηση και τα κόμματα να έχουν δώσει χαρακτηριστικά εθνικής κάλπης στην εκλογική α...

Φόρτωση άρθρων...