Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Οικονόμου: Ας τολμήσει πρόταση μομφής ο Τσίπρας

Για «παραλήρημα» του Αλέξη Τσίπρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο κάνει λόγο η Κυβέρνηση, σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που ζήτησε την παραίτηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τις επιστολή του προέδρου του ΑΔΑΕ, Χρήστου, Ράμμου, για την υπόθεση των υποκλοπών.

Η κυβέρνηση κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, ενώ έκανε λόγο για «μεθόδευση, που μήνες τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη» (σ.σ. «φωτογραφίζοντας» τα δημοσιεύματα για την υπόθεση των υποκλοπών).

Ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδειξε ότι η Kυβέρνηση είναι έτοιμη για τη συζήτηση στη Βουλή, που θα προκαλέσει μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής, καθώς θα έχει έτσι την ευκαιρία να θέσει τον Αλέξη Τσίπρα ενώπιον των ευθυνών του για τα σκάνδαλα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα υπάρχει η δυνατότητα να έρθει στο προσκήνιο η σύγκριση της τετραετίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τετραετία του Αλέξη Τσίπρα σε όλα τα επίπεδα, αλλά και να επαναβεβαιωθεί το συμπαγές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

«Με το αποψινό παραλήρημα του κ. Τσίπρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ολοκληρώθηκε η μεθόδευση που μήνες τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Με υλικό που εδώ και καιρό έχουν στην διάθεσή τους, ρυπαρά δίκτυα προχωρά σε ατεκμηρίωτα, ευφάνταστα και πλήρως αναληθή συμπεράσματα. Όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Εκεί θα τα συζητήσουμε όλα. Όλα! Πως ήταν η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και πως είναι σήμερα. Το κράτος δικαίου που επί των ημερών του αφέθηκε στα χέρια κάτι μαρτύρων σαν το "Μάξιμο Σαράφη", που συνελήφθη σήμερα για απάτη. Τις ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Α2 και τις κυπριακές offshore. Τις αθλιότητες για την δήθεν νεκρή Μαρία. Αυτά και πολλά ακόμα. Περιμένουμε λοιπόν», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την Εκκλησία ήταν, είναι και παραμένει στενή

Η θεσμική συνεργασία του κράτους με την Εκκλησία είναι στενή, είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στον...

Στα δικαστήρια ο Βασίλης Γραμμένος μετά το επεισόδιο με τον Φλώρο: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη»

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προσήλθε σήμερα ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στην α...

Γεωργιάδης σε Βελόπουλο: Καλό το σόου περί χριστιανικής πίστης, αλλά τη μάνα δεν τη βρίζουμε ποτέ

Επανήλθε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο θέμα που σόκαρε το κοινοβούλιο με το επεισόδιο μεταξύ του ανεξάρτητου βουλευτή των Σπαρτιατών Κων. Φλώρου και του βουλευτή τ...

Φόρτωση άρθρων...