Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Πολιτική αντιπαράθεση στον δρόμο για τις κάλπες - Αυξάνεται η ένταση στα κόμματα με φόντο τις Ευρωεκλογές

Οι στρατηγικές των κομμάτων στον δρόμο προς τις Ευρωεκλογές, διαγράφονται όλο και πιο καθαρά δύο μήνες πριν τις κάλπες.

Νέα Δημοκρατία

Με το βλέμμα στις διαρροές προς τα δεξιά και στόχο τη συσπείρωση των ψηφοφόρων στη βόρεια Ελλάδα ενόψει των ευρωεκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη.

«Καθώς θα μπαίνουμε στην τελική ευθεία, να ζητήσω από την καθεμία και τον καθένα από σας ξεχωριστά να κάνει το κάτι παραπάνω. Μπορούμε να το κάνουμε, μπορούμε να πολεμήσουμε τη χαλαρότητα».

Στην πλατεία Αριστοτέλους μίλησε με περαστικούς και καταστηματάρχες και ήπιε τον καφέ του με στελέχη της ΝΔ, και στην Πολίχνη απάντησε στο αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη για διπλές εκλογές

«Έρχεται και αναγνωρίζει ότι θα είναι δεύτερο κόμμα με μεγάλη διαφορά, αλλά ταυτόχρονα ζητάει εθνικές εκλογές. Γιατί; Για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα; Δε θα του κάνουμε τη χάρη. Εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και στις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία θα είναι πάλι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη».

ΣΥΡΙΖΑ

«H αλαζονεία του 41% τους εμποδίζει να αντιληφθούν ότι τους τελευταίους δέκα μήνες έχουν μεσολαβήσει καθοριστικά γεγονότα που διαφοροποιούν τα δεδομένα, βάσει των οποίων οι ψηφοφόροι εμπιστεύτηκαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη διακυβέρνηση της χώρας», απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως στόχο να ξεπεράσει τα ποσοστά που πήρε το κόμμα του πέρσι.

«Εάν καταφέρουμε να περάσουμε τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς των βουλευτικών εκλογών και του Ιουνίου και του Μαΐου, θα είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι μετά από τόσο πόλεμο και λάσπη και αλλαγές και κλυδωνισμούς μέσα στο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναταχθεί».

ΠΑΣΟΚ

Οι συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας βοηθούν μόνο τους λίγους, τόνισε από την Κρήτη ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Έχουμε χρέος στις 9 Ιουνίου να στείλουμε ένα μήνυμα: Η Ελλάδα χρειάζεται μια άλλη πολιτική δύναμη που να κάνει πραγματική αντιπολίτευση, που να υπηρετεί τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία, να βοηθά να πέσει το κόστος ζωής».

Η υποψηφιότητα Ζαγοράκη με το ΠΑΣΟΚ, ενώ τυπικά ήταν ευρωβουλευτής της ΝΔ, εξακολουθεί να προκαλεί σχόλια.

«Εξυπηρετεί τη διεύρυνση το ΠΑΣΟΚ όπως και άλλες υποψηφιότητες εξυπηρετούν τη διεύρυνση», είπε ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

«Θεωρούμε ότι για λόγους ηθικής τάξεως όταν ανήκεις σε μια ΚΟ ακόμα και επιλέγει να μην σε έχει εκ νέου υποψήφιο για τους δικούς της λόγους και θες να πολιτευτείς με ένα άλλο κόμμα, να ενημερώνεις το κόμμα που σε ανέδειξε δύο φορές ευρωβουλευτή, σε έβαλε στο ψηφοδέλτιο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ την Κυριακή θα παρουσιάσει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του.

«Το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ εκφράζει την γνήσια εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση που εκδηλώθηκε απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Ελληνική Λύση

Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Οι δηλώσεις του κ. Κασσελάκη προκαλούν τον γέλωτα. Πραγματικά ζητάει εκλογές, ενώ ο ίδιος καταγγέλλει νοθεία στις εκλογές που θα γίνουν, χωρίς να κοιτάξει το αδιάβλητο, επιμένει στις εκλογές».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...