Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Ράμα: Κατανοώ πλήρως την οπτική Μητσοτάκη - Γι' αυτό κάποιοι είναι Αντιπολίτευση, ενώ άλλοι Κυβέρνηση

Αιχμές κατά της ελληνικής Αντιπολίτευσης με αφορμή την επικείμενη του επίσκεψη στη χώρα μας αφήνει ο Έντι Ράμα.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας σχολιάζει αιχμηρά τις δηλώσεις της ελληνικής Αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι η στάση τους εξηγεί «γιατί κάποιοι είναι στην αντιπολίτευση ενώ σε άλλους ανατίθεται η διακυβέρνηση από τον λαό». Ο Αλβανός Πρωθυπουργός τονίζει ότι κατανοεί «πλήρως την οπτική του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη». 

Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο Έντι Ράμα δεν είναι προσκεκλημένος της Κυβέρνησης και έρχεται να μιλήσει σε ομοεθνείς του, χαρακτηρίζοντας «αχρείαστη» την επίσκεψη.

«Είναι δικαίωμά του, μια επιλογή που μάλλον περιττή μου φαίνεται, γι’ αυτό και είπα ότι είναι μια αχρείαστη επιλογή. Έχουμε ζητήματα με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις», είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Η ανάρτηση του Έντι Ράμα:

«Είναι αρκετά περίεργο να ακούω τις δηλώσεις της ελληνικής αντιπολίτευσης, ενώ μπορώ να κατανοήσω πλήρως την προοπτική που μετέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Η έντονη αντίθεση των απόψεων για το ίδιο θέμα ρίχνει φως στο γιατί κάποιοι βρίσκονται στην αντιπολίτευση, ενώ σε άλλους έχει ανατεθεί η διακυβέρνηση από τον λαό.

Παρ' όλα αυτά, όπως σωστά επισήμανε ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα όπου ηγέτες από άλλα δημοκρατικά έθνη μπορούν να την επισκέπτονται, να συναντώνται με τους συμπατριώτες τους και να τους επαινούν για τη σκληρή δουλειά τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους όχι μόνο στη χώρα στην οποία διαμένουν αλλά και στην πατρίδα τους.

Η επικείμενη επίσκεψή μου στην Αθήνα την Κυριακή 12 του μηνός δεν σχετίζεται με τα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα ή με συγκεκριμένα αφηγήματα που μπορεί να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτικών, αλλά δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης της Αλβανίας. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται σε μια μακρά σειρά προγραμματισμένων επισκέψεων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, όπου ζει μια τεράστια κοινότητα Αλβανών, για να συνεργαστώ με τους συμπατριώτες μου στο εξωτερικό και να μοιραστώ την υπερηφάνεια της Αλβανίας γι' αυτούς και το Όραμά μας Αλβανία 2030. Αυτά είναι όλα για την επίσκεψή μου στη φιλική γειτονική Ελλάδα.

Τα υπόλοιπα είναι απλώς θόρυβος στο παρασκήνιο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σ. Ζαχαράκη: Μάχη κατά της ιδρυματοποίησης των παιδιών - Πρόγραμμα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης

Ως πρώτη προτεραιότητα έχουν τεθεί τα δικαιώματα του παιδιού, το θέμα των υιοθεσιών και αναδοχών από την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη και τα στελέχη τ...

Φόρτωση άρθρων...