Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Στη Θεσσαλία ο Ανδρουλάκης με την πρόεδρο των Ευρωσοσιαλιστών

Πολιτική

Περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel, επισκέφθηκε η πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτσε Γκαρσία, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη και τον ευρωβουλευτή του κόμματος Νίκο Παπανδρέου.

Η Ιράτσε Γκαρσία συνομίλησε με κατοίκους, άκουσε τα προβλήματά τους, ενώ στο χωριό Μεταμόρφωση είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί κατοικία που καταστράφηκε ολοσχερώς.

Σε δήλωσή της από τη Μεταμόρφωση, η πρόεδρος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέφερε πως «θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλοι πόροι για να ξαναφτιαχτεί η ζωή αυτών των ανθρώπων, και αυτό να γίνει με όλη τη διαφάνεια που απαιτείται».

«Συζητήσαμε εκτενώς για αυτή την τεράστια καταστροφή, που ξεπερνάει ακόμα και τη φαντασία. Η ευρωομάδα των σοσιαλιστών και προοδευτικών δημοκρατών συζήτησε και ζήτησε μια συνολική αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης με την αλληλεγγύη που θα δείξει η Ευρώπη σε όλους αυτούς τους άνδρες και τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα αυτών των βιβλικών καταστροφών. Η αλληλεγγύη αποτελεί θεμελιώδη αξία τόσο της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσο και της ευρωομάδας των σοσιαλιστών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η Ιράτσε Γκαρσία υπογράμμισε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να κινητοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το Ταμείο Αλληλεγγύης, το Ταμείο Συνοχής και το Ταμείο Σοσιαλδημοκρατίας. Αναφορικά με την πρόληψη των φυσικών καταστροφών, η κ. Γκαρσία τόνισε πως «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πρέπει όχι μόνο να επέμβει να αντιμετωπίσει τις καταστροφές που έγιναν, αλλά πρέπει να υπάρχει μια συνολική πολιτική πρόληψης ώστε να μην ξαναγίνουν αυτά τα τραγικά γεγονότα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ανέφερε πως η αποκομιδή των νεκρών ζώων ήδη έχει καθυστερήσει. «Θα είναι μια υγειονομική βόμβα για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, όλη τη Θεσσαλία», σημείωσε.

Νωρίτερα, έκανε λόγο για μια task force στα ευρωπαϊκά πρότυπα, για την αποκατάσταση και ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών.

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε επίσης τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των πέντε ανθρώπων που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στη Λιβύη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: «Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών της πατρίδας μας» (Photos)

Συνάντηση με τον δήμαρχο Σερίφου, Κωνσταντίνο Ρεβίνθη, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, το πρωί. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμε...

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία: Προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας

«Εμείς προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε με τις χώρες της περιοχής μας» δήλωσε απόψε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογά...

Αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου – Στην τελική ευθεία τα κόμματα

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις Ευρωεκλογές. Μετά το Πάσχα τα κομματικά επιτελεία μπαίνουν ξανά στη μάχη για την τελική ευθεία της 9ης Ιουνίου. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα συνεχίσο...

Φόρτωση άρθρων...