Κυριακή
21 Απριλίου 2024

Στο Κατάρ ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Συνάντηση με τον εμίρη Αλ Θανί

Πολιτική

Σήμερα κατά την επιστροφή του από την Ινδία ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο Κατάρ, όπου το Σάββατο θα έχει συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί.

Στο ταξίδι-έκπληξη του πρωθυπουργού, το οποίο ανακοινώθηκε μόλις χθες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, θα τεθούν περιφερειακά ζητήματα και θέματα ασφαλείας αλλά και η εύθραυστη κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, εν μέσω των συνεχιζόμενων επιθέσεων των Χούθι σε εμπορικά πλοία.

Στην Ινδία απηύθυνε πρόσκληση στους Ινδούς επιχειρηματίες να επισκεφθούν την Ελλάδα και να επενδύσουν στη χώρα μας. Μιλώντας σε ελληνο-ινδικό επιχειρηματικό φόρουμ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης δεν υπάρχει πια, και πως εφόσον  το 2023 η χώρα πέτυχε  ρεκόρ ξένων επενδύσεων, μπορεί να το επαναλάβει.

Σε συνέντευξή του είπε πως «Θέσαμε στόχο με τον Ινδό Πρωθυπουργό Μόντι να διπλασιάσουμε το εμπόριο μας μέχρι το 2030, προσωπικά πιστεύω ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί νωρίτερα. Αφορά επίσης τις επενδύσεις. Επενδύσεις από ελληνικές εταιρείες στην Ινδία, επενδύσεις από ινδικές εταιρείες στην Ελλάδα», επισήμανε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης από Καλαμαριά: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την κοινωνία των πολιτών

«Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ώστε να αποδοκιμαστεί μία πολιτική συμπεριφορά της κυβέρνησης που περιφρονεί την αυτοδιοίκηση, τους εκλεγμένους δημάρ...

Φόρτωση άρθρων...