Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Νέα ακραία πρόκληση από την Τουρκία: Με νέους βαλλιστικούς πυραύλους απειλεί την Ελλάδα ο Ερντογάν (Video)

Πολιτική

Σε ακόμα μία πρόκληση κατά της Ελλάδας προχώρησε η Τουρκία. Με πυραύλους με ακόμα μεγαλύτερο βεληνεκές από τον βαλλιστικό πύραυλο Τυφώνα απειλεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Ελλάδα, η οποία όπως ισχυρίζεται έχει τρελαθεί από την... ανησυχία της.

«Η τελευταία δοκιμή του Τυφώνα που κάναμε τρέλανε τους Έλληνες. Σε μια συνεχή διαδικασία, θέλουμε να επεκτείνουμε το βεληνεκές του περισσότερο από 561 km. Θα δώσουμε τα καλά νέα για πολλά άλλα όπως ο Cenk και ο Gezgin όταν έρθει η ώρα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το CNN Turk, οι δύο αυτοί πύραυλοι που ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος θα έχουν βεληνεκές τουλάχιστον 800 χιλιομέτρων και θα δώσουν δυνατότητες στην Τουρκία για επίθεση από τη θάλασσα σε έδαφος και γι’ αυτό είναι από τα πιο κρίσιμα σχέδια που αφορούν το τουρκικό Ναυτικό.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να υπερασπιστούν την χώρα ενώ συμπλήρωσε πως η Ουάσιγκτον είναι πάντα υπέρ της επίλυσης των διαφορών μέσω της διπλωματικής οδού.

«Δεν βρίσκομαι εδώ για να κάνω εικασίες. Θα σας πω πως απ’ όσα έχω δει. Ο Ελληνικός στρατός είναι ικανός να προστατεύσει την πατρίδα. Όμως, ως πρέσβης των ΗΠΑ, οι ΗΠΑ θα εργαστούν ακούραστα για την ειρήνη. Θα εξακολουθήσουμε να παροτρύνουμε και τους δυο νατοϊκούς μας συμμάχους να επιλέξουν διπλωματικές οδούς για να επιλύσουν τις διαφορές τους. Αυτές οι διαφορές δεν είναι μοναδικές και μπορούν να επιλυθούν», δήλωσε ο πρέσβης Τζορτζ Τσούνης.

Στο μεταξύ, η Αθήνα είναι αποφασισμένη να πάει το «διπλωματικό επεισόδιο» του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα στην Σμύρνη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού της Γερμανίας ασκήθηκε μαζί με ελληνικές ειδικές δυνάμεις στον κόλπο της Σούδας προάγοντας το επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας σε συμμαχικό πλαίσιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...