Δευτέρα
29 Μαΐου 2023

Σκέψεις για Grand Prix της Formula 1 στην Ελλάδα με φόντο την Ακρόπολη

Η Ελλάδα φέρεται να έχει έτοιμη πρόταση για να φέρει το Grand Prix της Formula 1 στη χώρα μας με τους αγώνες να διεξάγονται σε δημόσιους δρόμους

Αυτοκίνητο

Λέτε; Σύμφωνα με τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει πρόταση για να φέρει το Grand Prix της Formula 1 στην Ελλάδα με φόντο την όμορφη Ακρόπολη.

Συγκεκριμένα το 2008 ο τότε ιθύνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Μπέρνι Έκλεστοουν είχε βάλει σκοπό της ζωής του να δει την Formula 1 στα μέρη μας με φόντο την Ακρόπολη.

Τότε όμως οι απαιτήσεις του ήταν υπερβολικές και κρίθηκαν από την Ελληνική κυβέρνηση απαγορευτικές.

Όμως πλέον, η χώρα μας έχει έτοιμη πρόταση. Βέβαια τα δεδομένα πλέον είναι άλλα και τα δικαιώματα έχουν περάσει σε διαφορετικά χέρια ωστόσο το Αθηναϊκό Grand Prix μπορεί να γίνει και μάλιστα σε δημόσιους δρόμους. Κάτι το οποίο γίνεται και στο Μονακό ενώ θα γίνει φέτος και στο Λας Βέγκας στο Moto GP.

Yποψήφιο μέρος που θα φιλοξενήσει την F1 είναι το Ελληνικό ενώ εκτός απ’ τους δρόμους η πίστα θα περιέχει και το Μητροπολιτικό πάρκο που κατασκευάζεται απ’ την Lamda Development.

Στους διοργανωτές της Formula 1 φαίνεται να αρέσει πολύ η ιδέα του Ελληνικού καθώς και του Μητροπολιτικού πάρκου και δεν αποκλείεται να δώσουν το πράσινο φως για την ολοκλήρωση των έργων άμεσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κι άλλες χώρες έχουν υποβάλλει αίτηση για να μπουν στο καλένταρι της Formula 1 ωστόσο η Ελλάδα μέχρις στιγμής φαίνεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα απέναντί τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυτό είναι το Audi RS6 ABT Legacy Edition των 800 ίππων (photos)

Το Audi RS6 Avant είναι ένα από τα πιο ισχυρά, οικογενειακά, πρακτικά και… φυσικά, επιθυμητά αυτοκίνητα της αγοράς. Κι όμως η ABT προσφέρει μία ακόμα πιο δυνατή και συλλεκτική έκδο...

Φόρτωση άρθρων...