Πέμπτη
22 Φεβρουαρίου 2024

Αίγυπτος: Ανακάλυψαν άγαλμα που μοιάζει με σφίγγα (Photos)

Ένα άγαλμα που μοιάζει με τη Σφίγγα και τα ερείπια ιερού ανακάλυψαν αρχαιολόγοι σε έναν αρχαίο ναό στη νότια Αίγυπτο.

Τα τεχνουργήματα βρέθηκαν στο ναό της Ντεντέρα, στην επαρχία Κένα, όπως ανέφερε το αιγυπτιακό υπουργείο Αρχαιοτήτων σε σχετική ανακοίνωσή του.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα χαμογελαστά χαρακτηριστικά του αγάλματος μπορεί να ανήκουν στον Ρωμαίο αυτοκράτορα Κλαύδιο, ο οποίος επέκτεινε την κυριαρχία της Ρώμης στη βόρεια Αφρική μεταξύ του 41 μ.Χ. και του 54 μ.Χ.

Αίγυπτος: Ανακάλυψαν άγαλμα που μοιάζει με σφίγγα

Κατά τη διάρκεια των εργασιών βρέθηκε, επίσης, μια πέτρινη πλάκα της ρωμαϊκής εποχής με δημοτικές  και ιερογλυφικές επιγραφές. Το ασβεστολιθικό ιερό περιλαμβάνει μια πλατφόρμα δύο επιπέδων και μια λεκάνη από πλίνθους λάσπης της βυζαντινής εποχής, ανέφερε το υπουργείο.

Αίγυπτος: Ανακάλυψαν άγαλμα που μοιάζει με σφίγγα

Σύμφωνα με τον Guardian, επιστήμονες θα διεξάγουν περαιτέρω μελέτες σχετικά με τα σημάδια στην πέτρινη πλάκα, τα οποία θα μπορούσαν να αποκαλύψουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του αγάλματος και την περιοχή.

Αίγυπτος: Ανακάλυψαν άγαλμα που μοιάζει με σφίγγα

Το άγαλμα είναι πολύ μικρότερο από την πανύψηλη Σφίγγα στο συγκρότημα των Πυραμίδων της Γκίζας, η οποία έχει ύψος 20 μέτρα.

Αίγυπτος: Ανακάλυψαν άγαλμα που μοιάζει με σφίγγα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λίμνη Κάρλα: Διογκωμένη κατά πέντε φορές μετά την κακοκαιρία «Daniel» (εικόνες)

Πέντε μήνες έχουν περάσει από το «χτύπημα» της κακοκαιρίας «Daniel» στη Μαγνησία που είχε ως αποτέλεσμα τις πλημμύρες που «βούλιαξαν» την περιοχή και κατέστρεψαν σπίτια και δεκάδες...

Φόρτωση άρθρων...