Παρασκευή
21 Ιουνίου 2024

Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο απολιθωμένο δάσος

Viral

Απολιθωμένα δέντρα που ανακαλύφθηκαν στη νοτιοδυτική Αγγλία ανήκουν στο παλαιότερο γνωστό δάσος της Γης, σύμφωνα με νέα έρευνα. Τα απολιθώματα είναι ηλικίας 390 εκατομμυρίων ετών και ξεπερνούν σε ηλικία το απολιθωμένο δάσος Gilboa στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, το οποίο χρονολογείται πριν από 386 εκατομμύρια χρόνια και αποτελεί το αρχαιότερο γνωστό δάσος στον κόσμο.

Όπως αναφέρουν σε δημοσίευση τους οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Geological Society» η νέα ανακάλυψη υπογραμμίζει επίσης τις διαφορές μεταξύ των δύο οικοσυστημάτων υποδηλώνοντας ότι εδραίωσαν τη θέση τους στον πλανήτη και αύξησαν την ποικιλομορφία τους μέσα σε πολύ λίγα εκατομμύρια έτη λένε οι ερευνητές. 

Το δάσος στην Αγγλία διέθετε μόνο ένα είδος δέντρων που έμοιαζαν με φοίνικες και είχαν ύψος 2-4 μέτρα ενώ το Gilboa διέθετε διάφορα είδη δέντρων και φυτών γενικότερα.

Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει επίσης στα απολιθώματα τα κάποιων όντων που ζούσαν στο δάσος. Πρόκειται για μικρά αρθρόποδα και οι ερευνητές εκτιμούν ότι στη περιοχή που υπήρχαν εκείνη την χρονική περίοδο κάποιες λίμνες και ποταμοί μπορεί να βρεθούν κάποια απολιθώματα και ίχνη από αμφίβια ζώα και ψάρια εκείνης της εποχής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Πελάτης επιτέθηκε σε εργαζόμενη επειδή ο καφές ήταν ακριβός – Εκείνη του έσπασε το παρμπρίζ με σφυρί

Μια εργαζόμενη σε καφέ από το Νότιο Σιάτλ στις ΗΠΑ, έχει κερδίσει την συμπαράσταση των χρηστών του διαδικτύου μετά από μια διαμάχη που είχε με πελάτη, ο οποίος της πέταξε τον καφέ ...

Ένας «δράκος» πετούσε κάποτε στην Αυστραλία

Οι πτερόσαυροι ήταν τα πρώτα σπονδυλωτά όντα στη Γη που ανέπτυξαν την ικανότητα να πετούν. Έκαναν την εμφάνιση τους στον πλανήτη πριν από περίπου 210 εκατομμύρια έτη, δηλαδή περίπο...

Φόρτωση άρθρων...