Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

ChatGPT: Προβλέπει ότι η ανθρωπότητα θα γίνει vegan

Viral

Το ChatGPT είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα γενετικής νοημοσύνης. Το ChatGPT προέβλεψε ότι η ανθρωπότητα θα σταματήσει τα επόμενα χρόνια την κατανάλωση κρέατος και θα ακολουθεί συνολικά ένα vegan τρόπο ζωής και διατροφής.

Το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης αναφέρει ότι ο όρος «ευελικτοφάγος» θα γίνει πιο κοινός μέχρι το 2027, καθώς οι άνθρωποι υιοθετούν μια πιο φυτική διατροφή σε όλο τον κόσμο. «Mέχρι το 2073 ο κόσμος θα είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου vegan αφού μέχρι το 2055 θα έχει γίνει κυρίαρχη διατροφή εκείνης της γενιάς» αποφάνθηκε το ChatGPT.

Οι ερευνητές έχουν προβλέψει ότι οι νέες γενιές (Gen Z, Millennials) θα αρχίζουν να πιέζουν για περισσότερες εναλλακτικές διατροφικές λύσεις χωρίς γαλακτομικά προϊόντα και κρέας πυροδοτώντας ένα κίνημα το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε ένα vegan κόσμο.

Η ερευνητική ομάδα ανάλυσης δεδομένων NPD Group πραγματοποίησε σχετική μελέτη που συμφωνεί με τις προβλέψεις του ChatGPT.

«Καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να προετοιμάζουν περισσότερα γεύματα στο σπίτι και οι νεότερες γενιές μαγειρεύουν περισσότερο, τα τρόφιμα και τα συστατικά φυτικής προέλευσης θα αποτελούν μέρος του ρεπερτορίου τους.

Εκτός από την παροχή ποικιλίας φυτικών τροφίμων και συστατικών, οι κατασκευαστές τροφίμων θα πρέπει επίσης να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στους Millennials και Gen Zs, καθώς θα οδηγήσουν την ανάπτυξη αυτής της κατηγορίας καταναλωτών. Οι ανησυχίες τους για τη βιωσιμότητα και την καλή μεταχείριση των ζώων θα πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη όταν κάποιος θέλει να προσεγγίσει αυτούς τους ανθρώπους», αναφέρει Ντάρεν Σέιφερ, ο οποίος είναι αναλυτής της βιομηχανίας τροφίμων στο NPD Group.

Με βάση τη μελέτη της ερευνητικής ομάδας ζητήθηκε από το ChatGPT να οριοθετήσει χρονικά τη μετάβαση της ανθρωπότητας στη vegan διατροφή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σάμος: Πόλος έλξης για χιλιάδες Τούρκους τουρίστες - Τι αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ

Τις φυσικές ομορφιές της Σάμου και το εύρος δυνατοτήτων πρόσβασης από την Τουρκία δημοφιλή μέσα ενημέρωσης της γείτονος χώρας το τελευταίο διάστημα. Τα δημοσιεύματα αναφέρονται ...

Φόρτωση άρθρων...