Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Ειρηνικός: Εντοπίστηκαν δεκάδες άγνωστα είδη και υποθαλάσσια όρη

Δεκάδες άγνωστα είδη ζωής και υποθαλάσσια όρη εντοπίστηκαν στον Ειρηνικό Ωκεανό, έπειτα από αποστολή εξερεύνησης σε θαλάσσια περιοχή μεγάλου βάθους στα ανοικτά της Χιλής.

Η ομάδα ερευνητών εντόπισε περισσότερα από 100 άγνωστα θαλάσσια είδη και μερικά άγνωστα επίσης μέχρι σήμερα υποθαλάσσια βουνά. Το μεγαλύτερο από αυτά τα υποβρύχιο όρη είναι περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο.

Ανάμεσα στα άλλα εντοπίστηκαν σύνθετα σφουγγάρια, σπειροειδή κοράλλια, ένας αστακός με περίεργα μάτια, μια παράξενη στοίβα από μακρόστενους αχινούς και ένα πλάσμα με έντονη ερυθρή απόχρωση που οι ειδικοί αναφέρουν ως «θαλάσσιο φρύνο» το οποίο διαθέτει χέρια για πτερύγια.

Μεταξύ 8 Ιανουαρίου και 11 Φεβρουαρίου, ερευνητές στο ερευνητικό σκάφος Falkor του Ινστιτούτου Ωκεανών Schmidt (SOI) εξερεύνησαν τον πυθμένα της θάλασσας στα ανοικτά των ακτών της Χιλής. Η αποστολή, που ονομάστηκε «Seamounts of the Southeast Pacific», επικεντρώθηκε σε τρεις  περιοχές που διεθέτουν  περισσότερα από 200 υποθαλάσσια όρη τα οποία εκτείνονται συνολικά σε 2,900 χιλιόμετρα από τη Χιλή στο Νησί του Πάσχα (γνωστό και ως Ράπα Νούι) καθώς και τα θαλάσσια πάρκα Juan Fernández και Nazca-Desventuradas.

Οι ερευνητές χαρτογράφησαν περίπου 52.800 τετραγωνικά χιλιόμετρα ωκεανού. Αυτοί οι νέοι εξαιρετικά λεπτομερείς χάρτες αποκάλυψαν τέσσερις μέχρι πρότινος άγνωστες βουνοκορφές. 

Η μεγαλύτερη από αυτές την οποίο η ομάδα ονόμασε Solito - που σημαίνει «μόνος» στα ισπανικά - 3,530 μέτρα πάνω από τον πυθμένα της θάλασσας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο ποντιακός χορός του Ιμάμογλου στο χωριό του

Με την ψυχή του γιόρτασε τον θρίαμβό του στην Κωνσταντινούπολη ο Εκρέμ Ιμάμογλου, καθώς αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά δήμαρχος. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου πανηγύρισε με ποντιακ...

Οι χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό ερωτικών συντρόφων κατά μέσο όρο - Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Οι Τούρκοι πολίτες αναφέρουν ότι έχουν τον υψηλότερο μέσο όρο σεξουαλικών συντρόφων κατά τη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με μια ερωτική ανάλυση των σεξουαλικών συνηθειών του κόσ...

Φόρτωση άρθρων...