Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Εντυπωσιακές εικόνες από δελφίνια «ακροβάτες»

Viral

Το δελφίνια «Stenella longirostris» είναι μικρά σε μέγεθος δελφίνια και ζουν σε παράκτια τροπικά νερά σε όλο τον κόσμο και κινούνται σε μεγάλες ομάδες. 

Είναι γνωστά για τις ακροβατικές του ικανότητες τους και για αυτό έχουν ονομαστεί δελφίνια «spinner», δηλαδή περιστρεφόμενα δελφίνια. Κάνουν εντυπωσιακά άλματα στα οποία μπορούν να περιστρέφουν περισσότερες από τέσσερις φορές το σώμα τους στον αέρα.

Παρά το γεγονός ότι τα δελφίνια αυτά κινούνται ομαδικά το οπτικό υλικό που υπάρχει για αυτά είναι πολύ περιορισμένο. Στα ανοικτά της Κόστα Ρίκα εντοπίστηκε μια πολύ μεγάλη ομάδα δελφινιών spinner από τον κινηματογραφιστή άγριας ζωής Μάθιου Γκόρντον και κατέγραψε τα εκπληκτικά τους άλματα. Αυτές οι σπάνιες εικόνες θα αποτελέσουν μέρος ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή στους ωκεανούς που θα προβληθεί από το καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο PBS.

«Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εντοπίσουμε αυτά τα δελφίνια. Περάσαμε πολλές μέρες στη θάλασσα όπου διανύσαμε εκατοντάδες χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και δεν μπορούσαμε καν να τα βρούμε. Αλλά όταν τα βρήκαμε τότε συνέβη η μαγεία», ανέφερε ο Γκόρντον.

Μόλις εντόπισε το κοπάδι το τηλεοπτικό συνεργείο τοποθέτησε εκεί ένα ρομποτικό δελφίνι σε ρόλο κατασκόπου και χρησιμοποίησε ένα drone με μορφή πτηνού για να καταγράφει εικόνες των δελφινιών από ψηλά. 

Το εντυπωσιακό βίντεο δείχνει τα δελφίνια να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω διαφόρων ήχων όπως τα επονομαζόμενα κλικ και σφυρίγματα. Φαίνεται να συγκεντρώνουν άλλα δελφίνια από πιο απομακρυσμένες περιοχές του ωκεανού σηματοδοτώντας την παρουσία τους με άλματα. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανακαλύφθηκαν δύο άγνωστα είδη δεινόσαυρου

Σημαντική παλαιοντολογική ανακάλυψη παρουσιάστηκε από ομάδα ερευνητών στην επιθεώρηση «Papers in Palaeontology». Πρόκειται για την ανακάλυψη απολιθωμάτων δύο άγνωστων μέχρι σήμερα ...

Νέα έρευνα: Ο Άρης «έμοιαζε πολύ με τη Γη»

Ο Άρης «έμοιαζε πολύ με τη Γη», σύμφωνα με νέα γεωλογική μελέτη του Κόκκινου Πλανήτη. Έχει διαπιστωθεί ότι ο Άρης στο πολύ μακρινό παρελθόν διέθετε νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνει...

Οι φυσητήρες επικοινωνούν με φωνητικό αλφάβητο – Πώς θα μιλήσουμε απευθείας μαζί τους

Με φωνητικό αλφάβητο επικοινωνούν οι φυσητήρες. Αν και θεωρούνται είδος φάλαινας στην πραγματικότητα οι φυσητήρες είναι ξεχωριστό θαλάσσιο ον που συγγενεύει περισσότερο με τα δελφί...

Φόρτωση άρθρων...