Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Εντυπωσιακό ταχύπλοο σκάφος κινείται σαν καρχαρίας

Viral

Ένα εντυπωσιακό ταχύπλοο σκάφος βγαλμένο παρουσίασε η εταιρεία Jet Shark που εδρεύει στη Νέα Ζηλανδία. Το σκάφος που ονομάζεται «Jet Shark Q Model» σχεδιάστηκε για να κινείται όπως και λέει και το όνομα του όπως οι καρχαρίες. 

Είναι γρήγορο μέσα στο νερό με το πρωτότυπο να πιάνει ταχύτητες περίπου 70 χλμ./ώρα και την εταιρεία να λέει ότι το μοντέλο που θα δοθεί προς πώληση θα έχει τελική ταχύτητα περίπου 100 χλμ./ώρα. 

Επίσης, το σκάφος μπορεί να κινείται και κάτω από το νερό και όπως επίσης και οι καρχαρίες να πραγματοποιεί άλματα πάνω από την επιφάνεια του νερού. Πάντως, το σχήμα αλλά και οι κινήσεις του σκάφους παραπέμπουν στις φάλαινες όρκες αλλά και τα δελφίνια.

Το Jet Shark μπορεί να υποδεχθεί τέσσερις επιβάτες προσφέροντας τους μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει τα μηχανοκίνητα με τα extreme σπορ. Το σκάφος μπορεί να κινηθεί σε βάθος περίπου δύο μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας αλλά μια κάμερα παραμένει μόνιμα πάνω από το νερό για να βλέπουν ο οδηγός και οι επιβάτες του τι υπάρχει από πάνω τους όσο βρίσκονται σε υποβρύχια κίνηση. 

Επίσης, το σκάφος διαθέτει αισθητήρες και σύστημα λέιζερ παρόμοια με αυτά των αυτόνομων αυτοκινήτων ώστε να αποφευχθεί μια πρόσκρουση με οποιοδήποτε αντικείμενο ή εμπόδιο όσο αυτό κινείται κάτω από το νερό. 

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη καθορίσει την τιμή του σκάφους αλλά εκτιμάται ότι αυτή θα κυμαίνεται μεταξύ 200-300 χιλιάδων δολαρίων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...