Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Έρευνα: Η Γη γεννήθηκε άνυδρη

Viral

Νέα έρευνα έρχεται να προσφέρει νέα στοιχεία για την επίλυση του μυστηρίου της ύπαρξης του νερού στη Γη. Η ζωή έτσι τουλάχιστον όπως τη γνωρίζουμε είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παρουσία του νερού σε υγρή μορφή. 

Οι επιστήμονες προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να βρει στοιχεία που να αποκαλύπτουν την προέλευση του νερού της Γης χωρίς ωστόσο να έχουν εντοπισθεί ατράνταχτες αποδείξεις για το πώς έκανε την εμφάνιση του στον πλανήτη μας.

Η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι το νερό έφτασε στη Γη με τους αμέτρητους διαστημικούς βράχους (αστεροειδείς, κομήτες κ.α.) που βομβάρδιζαν τον πλανήτη μας λίγο μετά τη γέννηση του. Υπάρχουν και επιστήμονες που θεωρούν το νερό της Γης προϊόν εσωτερικών γεωλογικών διεργασιών. 

Πρόσφατα ερευνητική ομάδα με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης διατύπωσαν μια νέα θεωρία σύμφωνα με την οποία η Γη κατά τη διάρκεια του σχηματισμού της της άρχισε κυριολεκτικά να ρουφάει το νερό που υπήρχε στο διαστημικό της περιβάλλον. Έτσι το νερό ούτε έφτασε εδώ με αστεροειδείς ούτε δημιουργήθηκε εντός του πλανήτη μας.

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας, το περίφημο Caltech, πραγματοποίησαν μια νέα μελέτη σύμφωνα με την οποία η Γη γεννήθηκε άνυδρη. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο πλανήτης μας δεν διέθετε ίχνος νερού στη βρεφική του ηλικία και το νερό έκανε την εμφάνιση του αργότερα χωρίς ωστόσο τα ευρήματα της μελέτης να υποδεικνύουν αν το νερό τελικά προήλθε από εσωτερικές γεωλογικές διεργασίες ή αν αποτελεί προϊόν του διαστήματος. 

Αν όμως η νέα έρευνα επιβεβαιωθεί και η Γη γεννήθηκε χωρίς νερό τότε αυτονόητα το σενάριο της έλευσης του από το Διάστημα ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...