Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Φωτογραφία αστροναύτη δείχνει πως φαίνεται από το διάστημα η νυχτερινή Αθήνα

Viral

Μια φωτογραφία της νυχτερινής Αθήνας την οποία τράβηξε ένας αστροναύτης που βρίσκεται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.

Σε αυτή τη φωτογραφία ο έντονος φωτισμός της πόλης διακόπτεται απότομα στο νότιο άκρο εκεί όπου η πόλη συναντά τον Σαρωνικό. 

Τα βορειοδυτικά σημεία της πόλης εμφανίζουν απότομη πτώση του φωτισμού λόγω των βουνών της Πάρνηθας. Ομοίως, η έλλειψη φωτός μεταξύ της πόλης και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών οφείλεται στην παρουσία του Υμηττού.

Αρχαία και μοντέρνα στοιχεία στην Αθήνα αντιπαραβάλλονται και τη νύχτα. Τα κίτρινα και πορτοκαλί φώτα δείχνουν παλαιότερο φωτισμό νατρίου υψηλής πίεσης. Ο φωτεινός λευκός φωτισμός υποδεικνύει περιοχές που φωτίζονται με πιο πρόσφατη τεχνολογία LED. 

Μικρές σκοτεινές κηλίδες στην κεντρική περιοχή της πόλης περιβάλλουν μερικά από τα σημαντικότερα αρχαία ορόσημα, όπως η Ακρόπολη, ο Παρθενώνας και ο Ναός του Ολυμπίου Διός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αιωνόβια γιαγιά στην Ουκρανία περπάτησε 10χλμ για να γλυτώσει από τους εισβολείς Ρώσους (Video&Photos)

Συγκινητική είναι η ιστορία μίας 98χρονης γυναίκας στην Ουκρανία η οποία περπάτησε 10 χιλιόμετρα με το μπαστούνι της για να ξεφύγει από τους Ρώσους εισβολείς. Ηρωίδα αποκαλούν Μ...

Φόρτωση άρθρων...