Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Γεννήθηκε σπάνιος αλιγάτορας με λευκό δέρμα και μπλε μάτια

Viral

Τη γέννηση του σπανιότερου αλιγάτορα στον κόσμο, ενός λευκού βρέφους με μπλε μάτια ανακοίνωσε ένα πάρκο ψυχαγωγίας με άγρια ζώα στη Φλόριντα στις ΗΠΑ. Οι υπεύθυνοι του Gatorland Park λένε ότι δεν πρόκειται για αλιγάτορα αλμπίνο αλλά μια πολύ πιο σπάνια ράτσα που ονομάζεται λευκιστικός αλιγάτορας. 

Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι ο αλβινισμός είναι η πλήρης έλλειψη της χρωστικής μελανίνης ενώ ο λευκισμός είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης μελανίνης σε ορισμένα μέρη του σώματος.

Ο λευκός αλιγάτορας είναι θηλυκός ζύγιζε όταν γεννήθηκε 96 γραμμάρια και είχε μήκος 49 εκατοστά. Η γέννηση του είναι προϊόν ενός 15ετους γενετικού προγράμματος του πάρκου τα στελέχη του οποίου λένε ότι οδηγήθηκαν στην απόφαση για εκτροφή του λευκιστικού αλιγάτορα επειδή είναι το σπανιότερο είδος.

Ένας ενήλικος αρσενικός αλιγάτορας ζευγάρωσε με δύο θηλυκούς αλιγάτορες που διέθεταν το λευκιστικό γονίδιο και έτσι προέκυψε το νεογέννητο θηλυκό. 

«Πρόκειται για πανέμορφους αλιγάτορες και έχουμε επικεντρωθεί στο να διασφαλίσουμε ότι αυτό το σπάνιο είδος θα συνεχίσει να υπάρχει ώστε οι επόμενες γενιές ανθρώπων να τους βλέπουν και να τους μαθαίνουν», αναφέρουν τα στελέχη του πάρκου που υποστηρίζουν ότι η γέννηση του αλιγάτορα δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο γεγονός στον κόσμο των αλιγατόρων αλλά στον κόσμο των ερπετών γενικότερα εδώ και χρόνια.

Οι λευκοί αλιγάτορες δεν διαφέρουν από τους κανονικούς αλιγάτορες στις διατροφικές συνήθειες και την ιδιοσυγκρασία αλλά όπως και οι αλμπίνοι η έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να τους προκαλέσει εγκαύματα. Ο ανοιχτόχρωμος χρωματισμός τους σημαίνει επίσης ότι είναι ευάλωτοι όσο τουλάχιστον είναι σε νεαρή ηλικία σε αρπακτικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...