Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: Μυστηριώδες αντικείμενο συνετρίβη σε σκεπή σπιτιού – Τι ερευνά η NASA (Photos)

Viral

Ένα μυστηριώδες αντικείμενο συνετρίβη σε σκεπή οικίας στην Φλόριντα των ΗΠΑ. Οι εμπειρογνώμονες κάνουν λόγο για πιθανά διαστημικά συντρίμμια από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Το αντικείμενο που μοιάζει με κυλινδρικό σωλήνα είχε μήκος μερικές ίντσες και ζύγιζε σχεδόν δύο λίβρες (0,9 κιλά). Καθώς έπεσε στην  σκεπή της οικίας, κατάφερε ζημιές και στους δύο ορόφους  με τον ιδιοκτήτη Αλεχάντρο Οτέρο  να ξαφνιάζεται.

Η προέλευση του αντικειμένου δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, αλλά ο Οτέρο πιστεύει ότι είναι πιθανώς μία από τις εννέα άδειες μπαταρίες που απορρίφθηκαν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, μια μεγάλη παλέτα φορτίου που μετέφερε τις μπαταρίες και ανήκε στην ιαπωνική διαστημική υπηρεσία JAXA εισήλθε ξανά στην ατμόσφαιρα της Γης πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού. 

Καθώς τα συντρίμμια αφέθηκαν στο διάστημα, το αναμενόμενο θα ήταν να καταστραφούν πριν εισέλθουν στην ατμόσφαιρα της γης και να καταστραφούν, όμως διαπιστώνεται ότι κάποια από αυτά διατηρούνται στο ακέραιο με αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα όταν μπαίνουν στην γήινη ατμόσφαιρα.

«Φαίνεται ότι ένα από αυτά τα κομμάτια έχασε το Ft Myers και προσγειώθηκε στο σπίτι μου στη Νάπολη. Έσκισε τη στέγη και πέρασε από δύο ορόφους. Σχεδόν κινδύνευσε ο γιός μου», έγραψε ο Οτέρο στο X.

Στη συνέχεια ο Οτέρο, παρέδωσε τα συντρίμμια που κατέστρεψαν το σπίτι σε αξιωματούχους της NASA.

«Η NASA συνέλεξε ένα αντικείμενο σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και θα αναλύσει το αντικείμενο στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα το συντομότερο δυνατό για να προσδιορίσει την προέλευσή του», δήλωσε ο Τζόσουα Φιντς, εκπρόσωπος της NASA, στο Live Science.

Μόλις οι μηχανικοί προσδιορίσουν την προέλευση του αντικειμένου, ο Οτέρο θα διεκδικήσει από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να πληρώσει για την επισκευή του σπιτιού του, αν και αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να αποδειχθεί περίπλοκη εάν το υλικό θεωρηθεί ότι προέρχεται από την JAXA.

Η Φλόριντα δεν είναι το μόνο μέρος που έχει πληγεί από πτώση διαστημικών σκουπιδιών.

Τέσσερις από τους κινεζικούς ενισχυτές Long March 5B – τα υπερόπλα του αναπτυσσόμενου διαστημικού προγράμματος της χώρας – έπεσαν στη Γη μεταξύ 2020 και 2022, βρέχοντας συντρίμμια στην Ακτή Ελεφαντοστού, στο Βόρνεο και στον Ινδικό Ωκεανό. Το 2021 και το 2022, συντρίμμια από πύραυλους SpaceX που έπεφταν έκαναν ζημιές σε αγροικίες και φάρμες στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, ενώ παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε φάρμα προβάτων στην Αυστραλία.

Οι διαστημικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να παρακολουθούν τα περισσότερα από 30.000 μεγαλύτερα κομμάτια σκουπιδιών, ενώ χιλιάδες είναι τα κομμάτια συντριμμιών που είναι πολύ μικρά για παρακολούθηση.

Οι επιστήμονες έχουν προτείνει πολλούς τρόπους τακτοποίησης του ουρανού της Γης, όπως η συλλογή σκουπιδιών σε δίχτυα. συλλέγοντας τα με ρομπότ με νύχια,  ή πυροβολώντας ένα δέσιμο μήκους μισού μιλίου (0,8 χιλιομέτρων) από άλλο διαστημόπλοιο για να το αρπάξει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι έτρωγαν οι άνθρωποι πριν από 15.000 χρόνια – Νέα έρευνα ανατρέπει όσα γνωρίζαμε

Η αντίληψη ότι οι κοινωνίες των κυνηγών τροφοσυλλεκτών βασίζονταν σε σημαντικό βαθμό στο κρέας είχε επικρατήσει έως τώρα. Ωστόσο, νέα στοιχεία που προκύπτουν από μία πρωτοποριακή ...

Φόρτωση άρθρων...