Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Κινέζοι ομιλούν Ελληνικά στη Σανγκάη! (Video)

Viral

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει έναν βίντεο με Κινέζους στη Σανγκάη που μιλούν τα Ελληνικά, όπως τα Κινεζικά.

Στην Κίνα υπάρχουν δεκάδες άτομα, νεαρής ηλικίας, που τη μελετούν καθημερινά. Ο λόγος για τους φοιτητές του τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σανγκάης.

Μία Κινέζα Tik Toker, η Marianna Lee, έκανε ρεπορτάζ και εξέπληξε τους πάντες. Σε βίντεο η Φανή, η Αστερία, ο Οδυσσέας, η Ήβη, η Ανθούλα, ο Ζήνωνας και ο Ιάσωνας, όπως είναι τα ελληνικά τους ονόματα, μιλούν τη γλώσσα μας σαν να είναι η μητρική τους.

Έχουν καλή προφορά, χρησιμοποιούν πλούσιο λεξιλόγιο και τονίζουν ότι θαυμάζουν τους Έλληνες φιλοσόφους, λατρεύουν την ελληνική μυθολογία, την κουλτούρα και την αρχιτεκτονική.
Το βίντεο πλησιάζει το 1.000.000 προβολές στην πλατφόρμα του TikTok, με τους χρήστες να μην κρύβουν την έκπληξή τους.

Στο βίντεο μίλησε και η Σοφία Χου, διευθύντρια του Τμήματος, η οποία ανέφερε ότι το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης ιδρύθηκε το 1972, αριθμώντας πλέον περί τους 20-30 φοιτητές. 
Αυτό ήταν το πρώτο Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών σε όλη την Κίνα και για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα το μοναδικό.

Στο Τμήμα διδάσκουν τρεις Κινέζες καθηγήτριες, καθώς και μία Ελληνίδα, η Ράνια Καταβούτα, η οποία ανέφερε ότι εργάζεται εκεί τα τελευταία και εννιά χρόνια. Εκτός από νεοελληνική γλώσσα διδάσκει στους φοιτητές και νεοελληνική λογοτεχνία. Ακόμα, βοηθά τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τον ελληνικό πολιτισμό.

@mariannalee_ Κινέζοι φοιτητές που μαθαίνουν ελληνικά! #greek #greece🇬🇷 #greece #greeklanguage#languagelearning #polyglot #fy #fyp #china #shanghai #chinese ♬ πρωτότυπος ήχος - mariannalee_

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο ποντιακός χορός του Ιμάμογλου στο χωριό του

Με την ψυχή του γιόρτασε τον θρίαμβό του στην Κωνσταντινούπολη ο Εκρέμ Ιμάμογλου, καθώς αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά δήμαρχος. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου πανηγύρισε με ποντιακ...

Φόρτωση άρθρων...