Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Νέο ανθρωποειδές ρομπότ που μαθαίνει γρηγορότερα και κοστίζει λιγότερο (Video&εικόνες)

Ένα νέο ανθρωποειδές ρομπότ που μαθαίνει γρηγορότερα και κοστίζει λιγότερο δημιούργησε η «Sanctuary AI». Η καναδική εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασε το νέο της ρομπότ. Πρόκειται για την έβδομη γενιά της σειράς «Phoenix».

Η εταιρεία πρόσφατα πρόσθεσε πόδια στο ρομπότ, αλλά τώρα ασχολείται περισσότερο με το τι συμβαίνει από τη μέση και πάνω. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα νέα βίντεο του τελευταίου ρομπότ επικεντρώνονται στον κορμό του συστήματος. Η καναδική εταιρεία επισημαίνει τις κινήσεις του συστήματος που μοιάζουν με εκείνες των ανθρώπων, καθώς και την ταχύτητα με την οποία μπορεί να μάθει τέτοιες εργασίες.

Μεγάλο μέρος της κάλυψης των ανθρωποειδών μέχρι τώρα έχει περιστραφεί γύρω από τη μηχανοτρονική – συγκεκριμένα πώς φαίνονται αυτά τα ρομπότ καθώς πλοηγούνται στον κόσμο. Το πρόσφατο βίντεο της Boston Dynamics είναι ένα τέλειο παράδειγμα για το πόσα πολλά μπορούν να επικοινωνηθούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Νέο ανθρωποειδές ρομπότ που μαθαίνει γρηγορότερα και κοστίζει λιγότερο

Όμως, η ρομποτική νοημοσύνη θα είναι εξίσου -ή ίσως και περισσότερο- σημαντική για αυτά τα συστήματα, στο μέλλον.

Ενώ η “γενική νοημοσύνη” είναι ένας από αυτούς τους μεγάλους, αφηρημένους όρους, η συναίνεση μεταξύ πολλών ρομποτιστών είναι ότι απέχουμε ακόμη πέντε έως δέκα χρόνια από την περίοδο που τα ρομπότ θα είναι ικανά να μαθαίνουν νέες εργασίες με τρόπο παρόμοιο με τους ανθρώπινους συναδέλφους τους.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα σημερινά συστήματα δεν μπορούν να μάθουν γρήγορα εργασίες. Η Sanctuary, για παράδειγμα, υποστηρίζει ότι το νέο Phoenix είναι ικανό να αυτοματοποιεί νέες εργασίες σε λιγότερο από 24 ώρες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι φυσητήρες επικοινωνούν με φωνητικό αλφάβητο – Πώς θα μιλήσουμε απευθείας μαζί τους

Με φωνητικό αλφάβητο επικοινωνούν οι φυσητήρες. Αν και θεωρούνται είδος φάλαινας στην πραγματικότητα οι φυσητήρες είναι ξεχωριστό θαλάσσιο ον που συγγενεύει περισσότερο με τα δελφί...

Φόρτωση άρθρων...