Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Οι αρκούδες ήταν «σύμμαχοι» του προϊστορικού ανθρώπου απέναντι στο κρύο

Viral

Πολλοί έχουν αναρωτηθεί πως κατάφερναν οι άνθρωποι να επιβιώνουν τον χειμώνα ειδικά όσοι ζούσαν στις βορειότερες περιοχές του πλανήτη πριν από δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες έτη.

Με δημοσίευση της στην επιθεώρηση «Journal of Human Evolution» ερευνητική ομάδα με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τίμπιγκεν στη Γερμανία μελέτησαν ευρήματα σε μια περιοχή της Γερμανίας που ζούσαν άνθρωποι τη λίθινη εποχή. 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί πριν από περίπου 320 χιλιάδες έτη έγδερναν αρκούδες για φορέσουν την γούνα τους και να αντιμετωπίσουν το κρύο του χειμώνα. 

Παρόμοια ευρήματα είχαν ανακαλυφθεί και σε προηγούμενες μελέτες σε διάφορες περιοχές που οι χειμώνες είναι ιδιαίτερα σφοδροί όμως τα νέα ευρήματα είναι τα αρχαιότερα που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα γεγονός που αναβαθμίζει τις γνώσεις μας για τον τρόπο ζωής των προϊστορικών ανθρώπων.

Μια ακόμη διαπίστωση των ερευνητών είναι ότι οι προϊστορικοί άνθρωποι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη γούνα αρκούδων που είχαν χάσει τη ζωή τους από φυσικά ή άλλα αίτια (π.χ. κάποιο ατύχημα) γιατί η γούνα τους μετά από χρονικό διάστημα περίπου 48 ωρών αρχίζει να ακολουθεί τη σήψη του νεκρού ζώου και δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί υποχρεώνοντας έτσι τους ανθρώπους που ήθελαν να αντιμετωπίσουν το κρύο να εξοντώνουν τις αρκούδες ζωντανές αναζητώντας τους κυρίως στα σπήλαια όπου βρίσκονταν για τη χειμερία νάρκη τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γέλια μέχρι… δακρύων - Αστυνομικός στη Γιούτα κάνει... πλονζόν για να πιάσει γουρουνάκι - Επικό βίντεο

Γέλια μέχρι… δακρύων προκαλεί ένα viral βίντεο στο Διαδίκτυο με πρωταγωνιστές ένα γουρουνάκι κι έναν αστυνομικό, που προσπαθεί κάθιδρος να συλλάβει τον τετράποδο «δραπέτη» στη Γιού...

Μυστήριο με τον τρομακτικό ήχο που καταγράφηκε στα βάθη της θάλασσας – Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Mμυστήριο έχει προκαλέσει τρομακτικός ήχος που καταγράφηκε στα βάθη της θάλασσας στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Γης. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν την αλήθεια, παρά τις θεωρίες συνωμ...

Φόρτωση άρθρων...