Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Πωλήθηκε 635.000 δολάρια σε δημοπρασία το μηχανικό κεφάλι του E.T.

Viral

Έναντι 635.000 δολαρίων πουλήθηκε σε δημοπρασία αναμνηστικών του Χόλυγουντ στο Λος Άντζελες το αυθεντικό μηχανικό κεφάλι του Ε.Τ. από τη βραβευμένη με τέσσερα Όσκαρ κλασική ταινία επιστημονικής φαντασίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Το animatronic από την ταινία του 1982 «E.T. Το Extra-Terrestrial» κατασκευάστηκε από τον αείμνηστο καλλιτέχνη ειδικών εφέ Κάρλο Ραμπάλντι και έχει μεταλλικό σκελετό με αφρώδες λάτεξ εξωτερικό δέρμα – και μπορεί να ενεργοποιήσει τον παλμό των φλεβών για κοντινές σκηνές.

Η ταινία, για έναν εξωγήινο που έμεινε πίσω στη Γη ήταν υποψήφια για εννέα Όσκαρ και κέρδισε τέσσερα συμπεριλαμβανομένου του βραβείο Καλύτερων Οπτικών Εφέ για τον Ραμπάλντι και την ομάδα του. 

Πρωταγωνιστές ήταν η Ντρου Μπάριμορ και ο Χένρι Τόμας

Η ταινία Ε.Τ. ο Εξωγήινος έκανε πρεμιέρα τριημέρου στην 1η θέση με 11,8 εκατομμύρια δολάρια, ενώ είχε προϋπολογισμό 10.500.000 δολάρια. 
Συνολικά συγκέντρωσε 437,1 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office ενώ στον υπόλοιπο κόσμο οι εισπράξεις έφτασαν τα 304,2 εκατομμύρια δολάρια. Παγκοσμίως συγκέντρωσε 792,9 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ήταν η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία παγκοσμίως για το 1982.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αιωνόβια γιαγιά στην Ουκρανία περπάτησε 10χλμ για να γλυτώσει από τους εισβολείς Ρώσους (Video&Photos)

Συγκινητική είναι η ιστορία μίας 98χρονης γυναίκας στην Ουκρανία η οποία περπάτησε 10 χιλιόμετρα με το μπαστούνι της για να ξεφύγει από τους Ρώσους εισβολείς. Ηρωίδα αποκαλούν Μ...

Ανακαλύφθηκε η πιο βαθιά μπλε τρύπα στον κόσμο – Οι κρυμμένες σπηλιές και σήραγγες

Η πιο βαθιά μπλε τρύπα ανακαλύφθηκε στον κόλπο Τσετουμάλ στο νοτιοανατολικό τμήμα της χερσονήσου Γιουκατάν στο Μεξικό το 2021. Αρχικά αναγνωρίστηκε ως η δεύτερη βαθύτερη γαλάζια...

Φόρτωση άρθρων...