Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Πύραυλο για τη μεταφορά προϊόντων στη Γη κατασκευάζουν Κινέζοι

Viral

Έναν πύραυλο για τη μεταφορά προϊόντων στη Γη κατασκευάζουν Κινέζοι. Η κινεζική εταιρεία κατασκευής πυραύλων «Space Epoch» ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την πλατφόρμα διαδικτυακών αγορών «Taobao» που ανήκει στον κινεζικό γίγαντα διαδικτυακού εμπορίου «Alibaba» για την κατασκευή επαναχρησιμοποιήσιμων πυραύλων οι οποίοι θα είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε να μεταφέρουν δεκάδες τόνους φορτίου (εμπορευμάτων) σε κάθε σημείο της Γης σε χρονικό διάστημα μάξιμουμ μίας ώρας.

Η ιδέα της χρήσης των επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων μεταφοράς διαστημοπλοίων και φορτίων ανήκει στην Space X, τη διαστημική εταιρεία του Έλον Μασκ, η οποία έχει κατασκευάσει και χρησιμοποιεί τέτοιους πυραύλους οι οποίοι φέρνουν επανάσταση στη διαστημική βιομηχανία αφού μειώνουν πολύ το κόστος των μεταφορών στο

Διάστημα ενώ παράλληλα μπορούν να πραγματοποιούν και μεταφορές επιβατών και φορτίων και εντός της Γης μέσω υποτροχιακών πτήσεων.

Ο πύραυλος που κατασκευάζει η «Space Epoch» ονομάζεται «Yuanxing-1» και όπως έγινε γνωστό βρίσκεται σε προχωρημένη φάση δημιουργίας αφού έχουν ήδη ξεκινήσει δοκιμές εκτόξευσης και ομαλής επιστροφής του στην επιφάνεια της Γης.

Η κινεζική εταιρεία επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα αλλά ταυτόχρονα δηλώνει αισιόδοξη ότι ο πύραυλος θα είναι σύντομα έτοιμος να ξεκινήσει δρομολόγια παράδοσης φορτίων. 

Επίσης, θεωρείται δεδομένη η στήριξη της κινεζικής Kυβέρνησης στο συγκεκριμένο πρότζεκτ αφού ο Πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζι Πινγκ, έχει θέσει ως στρατηγικό στόχο την κυριαρχία και στον τομέα του Διαστήματος επιστημονικά και εμπορικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...