Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Σελήνη: Το πέτρωμα που από μακριά έμοιαζε με μικρό οίκημα

Viral

Στην αθέατη πλευρά της Σελήνης βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια το κινεζικό ρομποτικό όχημα εξερεύνησης Yutu 2.

Το κινεζικό ρομπότ παρέχει για πρώτη φορά εικόνες και δεδομένα από την πλευρά του φυσικού μας δορυφόρου την οποία λόγω της ελλειπτικής τροχιάς του δεν βλέπουμε ποτέ από τη Γη.

Το ρόβερ βρίσκεται στον διαμέτρου 186 χιλιόμετρα κρατήρα Von Kármán και πριν από ένα μήνα δημοσιεύθηκε μια εικόνα που είχε καταγράψει το ρόβερ από τον ορίζοντα του. 

Στην εικόνα αυτή εμφανιζόταν του ένα ογκώδες αντικείμενο το σχήμα του οποίου παρέπεμπε σε ένα οίκημα που θυμίζει μία μικρή καλύβα. Η φωτογραφία έγινε viral στο διαδίκτυο.

Οι επιστήμονες της Εθνικής Διαστημικής Υπηρεσίας της Κίνας (CNSA) είχαν πει από την πρώτη στιγμή ότι πιθανότατα αυτό που βλέπαμε στην εικόνα ήταν ένα πέτρωμα. Οι επιτελείς της αποστολής έδωσαν στο ρομπότ εντολή να πάει στο επίμαχο σημείο να δει τι συμβαίνει. 

Το ρομπότ έφτασε στο σημείο αυτό και αποδείχθηκε ότι ήταν ένα μεγάλο πέτρωμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μόνα Λίζα: Λύθηκε το μυστήριο για το αν είναι φανταστικό ή πραγματικό το τοπίο του πίνακα

Το τοπίο στον πίνακα της Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι έχει πυροδοτήσει ατελείωτες συζητήσεις σχετικά με το αν είναι πραγματικό ή αποκύημα της φαντασίας του ζωγράφου. Κι ενώ λ...

H κόντρα ειδικών για το IQ του Τυραννόσαυρου

Ο Τυραννόσαυρος Ρεξ ήταν το μεγαλύτερο σε μέγεθος και πιο μοχθηρό σαρκοβόρο που εμφανίστηκε στη Γη. Είχε τρομερά σαγόνια που μπορούσαν να συνθλίβουν εύκολα τα οστά των ζώων που κα...

Φόρτωση άρθρων...