Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Τεράστια έκρηξη στον Ήλιο έκοψε την ουρά ενός κομήτη - Συγκλονιστικό βίντεο

Viral

Μάρτυρες ενός εντυπωσιακού θεάματος έγιναν οι κάτοικοι της Γης τον Σεπτέμβριο, καθώς ο πράσινος κομήτης Nishimura πέρασε δίπλα από τον Ήλιο μας. Υπήρχε μία περίοδος, όπου οι άνθρωποι μπορούσαν βγουν έξω και να δουν τον πράσινο κομήτη στον ουρανό.

Ένα νέο βίντεο της NASA δείχνει τι συμβαίνει όταν ένας κομήτης, όπως ο Nishimura, συναντά το ξέσπασμα μιας ηλιακής έκρηξης. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

Το Παρατηρητήριο Ηλιακών Σχέσεων της NASA (STEREO-A) κατέγραψε το συγκεκριμένο βίντεο. Το διαστημόπλοιο κατέγραφε τον κομήτη Νισιμούρα καθώς περνούσε δίπλα στον Ήλιο, όταν σημειώθηκε μια τεράστια ηλιακή έκρηξη.
Ενώ οι περισσότεροι κομήτες όπως ο Νισιμούρα θα είχαν χαθεί από τη δύναμη της έκρηξης, ο συγκεκριμένος κομήτης «επέζησε». Το STEREO-A κατέγραψε την στιγμή ότι η ηλιακή έκρηξη έκοψε την ουρά του κομήτη στη μέση. 

Ο κομήτης δεν καταβροχθίστηκε από την ηλιακή έκρηξη, αλλά επηρεάστηκε από την ενέργεια που απέβαλε ο Ήλιος.
Βίντεο, όπως αυτό που κατέγραψε το STEREO-A, βοηθούν του επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα από τι αποτελούνται οι κομήτες όπως ο Νισιμούρα. 

Ο συγκεκριμένος κομήτης και άλλοι σαν αυτόν, πιστεύεται ότι προέρχονται από το μακρινό Νέφος του Oort, μια τεράστια περιοχή που περιβάλλει το ηλιακό μας σύστημα. Πιστεύεται ότι συνδυάζεται με παγωμένα αντικείμενα όπως κομήτες και βρίσκεται πέρα από την τροχιά του Ποσειδώνα.

Το νέο βίντεο της «σύγκρουσης» του κομήτη με την ηλιακή έκρηξη καταγράφηκε κατά την πλησιέστερη προσέγγιση του κομήτη στον Ήλιο μας στις 17 Σεπτεμβρίου. Ενώ ο κομήτης έχασε την ουρά του για σύντομο χρονικό διάστημα, συνέχισε το ταξίδι του έξω από τον πυρήνα του ηλιακού μας συστήματος και δεν θα κάνει άλλο ταξίδι προς τη Γη για πολλά εκατοντάδες χρόνια.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο: 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιστήμονας λέει ότι ανακάλυψε την αιτία της κατάρας του Τουταγχαμών - Γιατί πέθαναν όλοι όσοι άνοιξαν τον τάφο του

Ένας επιστήμονας ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε την αιτία της «κατάρας του Φαραώ» που πιστεύεται ότι σκότωσε περισσότερους από 20 ανθρώπους που άνοιξαν τον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών ...

Αιωνόβια γιαγιά στην Ουκρανία περπάτησε 10χλμ για να γλυτώσει από τους εισβολείς Ρώσους (Video&Photos)

Συγκινητική είναι η ιστορία μίας 98χρονης γυναίκας στην Ουκρανία η οποία περπάτησε 10 χιλιόμετρα με το μπαστούνι της για να ξεφύγει από τους Ρώσους εισβολείς. Ηρωίδα αποκαλούν Μ...

Φόρτωση άρθρων...