Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Νότια Κορέα: Πώς το Δαχτυλίδι της Σεούλ φέρνει το μέλλον στα λούνα παρκ (εικόνες)

Εντυπωσιακό φαίνεται πως είναι το μέλλον στα λούνα παρκ. Ένας μηχανικός από το Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, ο Τζορτζ Φέρις, πρότεινε ένα μηχανισμό ανύψωσης ανθρώπων σε μεγάλο ύψος. Η ιδέα έλαβε την έγκριση υλοποίησης και έτσι γεννήθηκε η ρόδα του λούνα παρκ.

Αυτό το αγαπημένο για αμέτρητους μικρούς και μεγάλους σημείο ψυχαγωγίας δεν άλλαξε ουσιαστικά μορφή και σχεδιασμό στα 130 χρόνια που ακολούθησαν την πρωτότυπη κατασκευή. 

Η Νότιος Κορέα αποφάσισε να κάνει αυτό το βήμα της μετεξέλιξης της ρόδας του Λούνα Παρκ παρουσιάζοντας το Δαχτυλίδι της Σεούλ (Seoul Ring).

Πρόκειται για μια ρόδα που δεν διαθέτει τα παραδοσιακά καθίσματα αλλά κάψουλες αποτελούμενες από γυαλί και ατσάλι σε μια φουτουριστική σύνθεση που θυμίζει γιγάντιο δαχτυλίδι. Η ρόδα αυτή θα έχει ύψος περίπου 200 μέτρων και θα είναι πενήντα μέτρα πιο ψηλή από το London Eye, τη διάσημη ρόδα στο Λονδίνο. Οι κάψουλες δεν θα διαθέτουν τα καθίσματα που υπάρχουν στις συμβατικές ρόδες αλλά κάψουλες στην εξωτερική της πλευρά ώστε να απολαμβάνουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την εντυπωσιακή θέα της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας οι επιβάτες.

Το Δαχτυλίδι της Σεούλ φέρνει το μέλλον στα λούνα παρκ

Στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας ζουν περίπου δέκα εκατομμύρια κάτοικοι και άλλοι περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στα προάστια της, η Μητροπολιτική Κυβέρνηση της Σεούλ ανακοίνωσε ότι η εντυπωσιακή ρόδα θα τοποθετηθεί στο πάρκο Haneul που βρίσκεται κοντά στην συνοριακή ζώνη με τη Βόρεια Κορέα θέλοντας σύμφωνα με τα στελέχη των τοπικών Αρχών της Σεούλ η εγκατάσταση αυτή να αποτελέσει ένα σημείο που να σηματοδοτεί την ειρήνη και την επανένωση της χώρας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το Δαχτυλίδι της Σεούλ θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2025 και θα λειτουργεί με τεχνολογίες φιλικές στο περιβάλλον.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μυστήριο με τον τρομακτικό ήχο που καταγράφηκε στα βάθη της θάλασσας – Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Mμυστήριο έχει προκαλέσει τρομακτικός ήχος που καταγράφηκε στα βάθη της θάλασσας στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Γης. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν την αλήθεια, παρά τις θεωρίες συνωμ...

Φόρτωση άρθρων...