Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Tο Kepler εντόπισε αστρικά συστήματα που μπορούν να συντηρήσουν ζωή

Viral

Πέντε συστήματα διπλών άστρων ανακαλύφθηκαν από μια ομάδα επιστημόνων, οι οποίοι χρησιμοποίησαν δεδομένα από το τηλεσκόπιο Kepler της NASA.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ιλινόις αξιοποίησαν τα δεδομένα του Kepler για να δημιουργήσουν μια νέα μεθοδολογία, που μπορεί να εντοπίσει συστήματα με δύο αστέρες, ικανά να φιλοξενήσουν κατοικήσιμους πλανήτες σαν τη Γη.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν πληροφορίες σχετικά με τη μάζα των δύο αστεριών, τη φωτεινότητά τους και τη θέση των πλανητών μέσα στο σύστημα για να προσδιορίσουν τη δυνατότητα φιλοξενίας ζωής.

Ως κατοικήσιμοι, ορίζονται στην έρευνα των επιστημόνων του πανεπιστημίου Ιλινόις, οι πλανήτες που έχουν υγρό νερό, σε κάποιο σημείο στην επιφάνειά τους. Ένα σύστημα από αυτά που ανακαλύφθηκαν, ταιριάζει στις προδιαγραφές.

Οι ερευνητές μελέτησαν τις επιπτώσεις των διπλών αστεριών και των πλανητών - γιγάντων στις κατοικήσιμες ζώνες των εννέα συστημάτων που παρατηρήθηκαν από το τηλεσκόπιο Kepler.

Κάθε ένα από τα συστήματα αυτά, είχε τουλάχιστον έναν μεγάλο πλανήτη. Τόσο μεγάλο όσο ο Ποσειδώνας στο δικό μας ηλιακό σύστημα.

Οι ερευνητές κινήθηκαν με αυτό τον τρόπο στη μελέτη τους, καθώς ήθελαν να δείξουν ότι η παρουσία ενός πλανήτη γίγαντα δεν αποκλείει την πιθανότητα ανάπτυξης κατοικήσιμων κόσμων στην περιοχή όπου μπορεί να ρέει υγρό νερό στην επιφάνειά του.

Ο πλανήτης δεν πρέπει να βρίσκεται πολύ κοντά στο αστέρι, καθώς το υγρό θα εξατμίζεται, αλλά ούτε και πολύ μακριά, αφού θα μετατρέπεται σε πάγο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανακαλύφθηκε νέο είδος φιδιού στην Ταϊλάνδη – Mπορεί να σκαρφαλώσει σε ύψος 50 μέτρων (Photos)

Ένα νέο είδος φιδιού ανακάλυψαν δύο κυνηγοί ερπετών στην Ταϊλάνδη. Το νέο είδος φιδιού έχει κυνόδοντες που μοιάζουν με λεπίδες και μπορεί να σκαρφαλώσει σε ύψος 50 μέτρων. Σύμφ...

Φόρτωση άρθρων...