Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Βρετανία λόγω εισβολής από ασιατικές γιγάντιες σφήκες «δολοφόνους»

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στη Βρετανία λόγω εισβολής από γιγάντιες ασιατικές σφήκες δολοφόνους. Τα μεγάλα κίτρινα έντομα έχουν «καταλάβει» το Τζέρσεϊ, το Γκέρνσεϊ και τα μικρότερα νησιά της Μάγχης. Ο αξιωματικός πίσω από τη στρατηγική «Asian Hornet Strategy» στο Guernsey, Francis Russell, προειδοποίησε ότι οι σφήκες αυτές θα μπορούσαν να κατακλύσουν τη Βρετανία.

Οι εμφανίσεις στην ηπειρωτική χώρα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι σε επίπεδο ρεκόρ -22 φέτος-, δηλαδή περισσότερες από τις εμφανίσεις των τελευταίων έξι ετών συνολικά. Το 2022 υπήρχαν μόλις δύο θεάσεις.

«Λόγω της άφιξης των σφηκών κάθε άνοιξη, η ετήσια εξολόθρευση των σφηκών θεωρείται ο μόνος εφικτός στόχος», ανέφερε ο Russell στη MailOnline. «Οι απειλές είναι καθολικές και ισχύουν εξίσου σε κάθε περιοχή της Ευρώπης όπου οι συνθήκες θα επέτρεπαν στο έντομο αυτό να αποικίσει με επιτυχία» πρόσθεσε.

«Αρκεί να ερευνήσει κανείς την κατάσταση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να διαπιστώσει πόσο πολύ έχουν επεκτείνει το εύρος εξάπλωσής τους από τον αρχικό ερχομό τους στη Γαλλία το 2004. Σύμφωνα με τη δημοσιευμένη βιβλιογραφία, ο ρυθμός εξάπλωσης είναι 75 χιλιόμετρα/έτος», πρόσθεσε ο Βρετανός αξιωματούχος.

Τον Ιούλιο αναφέρθηκε ότι δέκα άνθρωποι χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα μετά από επίθεση που δέχθηκαν από σφήκες στα νησιά της Μάγχης.

Το πρόβλημα έχει γίνει τόσο σοβαρό που οι κάτοικοι του νησιού – το οποίο έχει χαρακτηριστεί «η πρώτη γραμμή της Βρετανίας» – έχουν δημιουργήσει μια ομάδα η οποία είναι επιφορτισμένη με την ενημέρωση για τις εμφανίσεις σφηκών.

Στο Τζέρσεϊ έχουν βρεθεί τουλάχιστον 476 σφήκες βασίλισσες από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο, γεγονός που καθιστά το Ηνωμένο Βασίλειο, το έδαφος με τα περισσότερα αναφερόμενα κρούσματα.

Ο μελισσοκόμος Peter Down, από το New Romney στο Kent, δήλωσε πώς «οι ασιατικές γιγάντιες σφήκες δολοφόνοι καταστρέφουν την επιχείρησή μου».

Στην Ιαπωνία, τα έντομα λέγεται ότι σκοτώνουν έως και 50 ανθρώπους σε ένα χρόνο. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μυστήριο με τον τρομακτικό ήχο που καταγράφηκε στα βάθη της θάλασσας – Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Mμυστήριο έχει προκαλέσει τρομακτικός ήχος που καταγράφηκε στα βάθη της θάλασσας στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Γης. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν την αλήθεια, παρά τις θεωρίες συνωμ...

Φόρτωση άρθρων...