Δευτέρα
02 Οκτωβρίου 2023

Βρέθηκε ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος στην Ευρώπη

Viral

Άγνωστο είδος τεράστιων δεινόσαυρων ανακαλύφθηκε σε μια περιοχή των Πυρηναίων στην Καταλονία στην Ισπανία. Πρόκειται για ένα είδος τιτανόσαυρου που ζούσε πριν από 70.5 εκατομμύρια έτη. 

Η ομάδα παλαιοντολόγων που έκανε την ανακάλυψη σε δημοσίευση της στην επιθεώρηση «Nature Ecology & Evolution» αναφέρει ότι είναι πολύ πιθανό αυτός ο δεινόσαυρος να είναι το μεγαλύτερο ον που έχει ζήσει στην Ευρώπη.

Ο Abditosaurus kuehnei όπως ονομάστηκε ο δεινόσαυρος ήταν φυτοφάγος. Το μήκος του άγγιζε τα 18 μέτρα και είχε βάρος 14 τόνων. 

Ο μακρύς λαιμός του Abditosaurus kuehnei του επέτρεπε να σηκώνει το κεφάλι του σε ύψος τέσσάρων μέτρων από το έδαφος ώστε να μπορεί να φτάνει την τροφή του ακόμη και σε ψηλά δέντρα. 

Οι ερευνητές δηλώνουν έκπληκτοι από την ανακάλυψη αφού δεν είχε εντοπιστεί στο παρελθόν η παρουσία τέτοιου μεγέθους δεινόσαυρων όχι μόνο στην ιβιρική χερσόνησο και την ευρύτερη περιοχή αλλά σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Την εποχή των δεινοσαύρων η Ευρώπη ήταν σύμφωνα με τους ειδικούς ένα αρχιπέλαγος χωρισμένο σε πολλά μικρότερα και μεγαλύτερα νησιά που αργότερα κάποια από αυτά ενώθηκαν και δημιούργησαν την ηπειρωτική Ευρώπη και κάποια δημιούργησαν χερσονήσους όπως η Σκανδιναβία. 

Ο περιορισμένος χώρος και κυρίως η περιορισμένη τροφή στις νησιωτικές περιοχές δεν επιτρέπουν γενικότερα την επιβίωση μεγάλου μεγέθους ζώων για αυτό τον λόγο θεωρούνταν απίθανο να ζούσαν στο ευρωπαϊκό περιβάλλον δεινόσααυροι σαν τον A. kuehnei. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυστραλία: Πήγε για σερφ με τον… πύθωνά του

Εντύπωση έχει προκαλέσει ένα βίντεο που δείχνει έναν άνδρα στην Αυστραλία να κάνει σερφ έχοντας τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό του έναν πύθωνα. Ο εν λόγω άνδρας πήγε για σερφ με ...

Τίτλοι τέλους μετά από 10 χρόνια - Χώρισαν Θεοφανία Παπαθωμά και Γρηγόρης Πετράκος

Χωριστούς δρόμους φαίνεται πως αποφάσισαν να πάρουν η Θεοφανία Παπαθωμά και ο Γρηγόρης Πετράκος, βάζοντας τέλος στην κοινή τους πορεία τα τελευταία 10 χρόνια. Σύμφωνα με το ρεπορτά...

Φόρτωση άρθρων...